Wednesday, August 2, 2017

HERBAL BLEND

HERBAL BLEND adalah krim pelbagai guna serta pujaan ramai. Sentiasa laris. Tambahan pulak krim ni Semulajadi, Selamat dan Berkesan serta PARABEN FREE!!!

APAKAH PARABEN?
.
Parabens adalah bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet. Ia digunakan untuk melawan bakteria dan kulat. Hampir semua parabens yang digunakan sebagai bahan pengawet adakah buatan manusia dan bukan dari sumber semulajadi. PARABENS boleh diserap melalui sistem kulit, darah dan penghadaman.Paraben boleh ditemui sebagai methylparaben, ethylparaben,propylparaben, butyparaben,isopropylparaben,yang terdapat dalam alat solek/ kosmetik.
.
BAHAYA PARABEN

1)Paraben ni menyerupai  hormone dan ia boleh menggangu fungsi sistem endocrine . Ia boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem badan seperti tiroid, ovari, hypothalamus dan juga sistem peranakan lelaki

2) Penghasilan estrogen yang tidak normal akan meransang kanser payudara. Penyerapan paraben boleh mengalakkan penghasilan estrogen yang tidak normal. Ini boleh dijadikan alasan yang cukup besar untuk anda menjauhi produk yang mengandungi paraben

3)Paraben boleh memasuki salur darah walaupun hanya sapuan diatas kulit. Paraben  yang diambil melaui kulit atau sapuan adalah lebih pekat berbanding melalui minuman iaitu sebanyak 10 kali ganda.

 4)Sekiranya  mempunyai kulit yang sensitive, paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam kulit. Kebanyakkan produk penjagaan kulit mendakwa ia adalah selamat untuk kulit sensitive walaupun mengandungi paraben. Penggunaan paraben dalam kuantiti yang amat rendah, dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan masaalah kulit yang serius.
.
KLIK ARTIKEL BERIKUT perkongsian dari Dr Noruman

HERBAL BLEND

Apa yang best tentang herbal blend ni?
✅.Bole elak gigitan nyamuk.
✅.Elok untuk ruam susu
✅.Hilangkan gatal2. Terutama bila anak2 kena cacar dan chickenpox. parut pun cepat hilang tau.
✅.tumit pecah pun ok.
✅.kalau yang ada resdung tu sapu je kat tempat yang merenyam gatai tu. in sha allah reda.

Nak order boleh pm kami ye🌼🌼🌼
================================

http://fatinhamzah.wasap.my

#herbalblend_fatinhamzah0175438337
#herbalblend_akmarnasir0125244773

No comments:

Post a Comment