Tuesday, August 29, 2017

JOM DETOKS BERSAMA SHAKLEE

APA ITU DETOKS?

Antara menu cabaran detoks 7 hari cara shaklee

Secara ringkas, detoks adalah membuang toksik dan lemak yang berlebihan keluar dari badan. Proses detoks perlu dilakukan secara menyeluruh iaitu detoks hati, darah, limfa dan juga usus.

Pernah dengar tak mereka 
yang dah makan vitamin secara konsisten, tapi masih merungut bahawa mereka masih berasa cepat letih dan tak bermaya? Ada juga yang dah kawal makan dan bersenam, tetapi berat badan tetap masih di tahap yang sama. Tak berubah.


SIAPA PERLU DETOKS?

Jika anda mengalami salah satu daripada simptom seperti di bawah, maka anda adalah termasuk dalam golongan orang yang perlu melakukan detoks. 

Pada tahun ini pihak Shaklee telah melancarkan Program JOM DETOX untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang kepentingan melakukan detoks dari masa ke semasa untuk kekal sihat, cergas dan aktif sepanjang masa. Program ini telah dikaji secara mendalam untuk memastikan ianya memberi kesan yang maksimum kepada pengamalnya. DETOX CARA SHAKLEE menitikberatkan detoks tubuh secara terperinci dan menyeluruh di mana program ini bertindak untuk membantu  organ detoks kita supaya berfungsi dengan lebih baik dan optimum.

Antara organ detoks yang bekerja keras di dalam tubuh kita setiap hari ialah:
  • Paru-paru
  • Sistem limpa
  • Hati
  • Sistem penghadaman (usus besar & usus kecil & kolon)
  • Buah pinggang
  • Pundi kencing
  • Kelenjar peluh
Organ-organ ini berfungsi untuk membersihkan tubuh kita atau menyahtoksin bagi memastikan kita kekal sihat.

Ramai pengguna Shaklee yang mengikuti MENU DETOX 7 HARI di samping mengamalkan  SET DETOX SHAKLEE, dan telah merasai kesannya. Jom saya kongsikan testimonial pengguna-pengguna Shaklee yang sudah merasai kesan DETOX CARA SHAKLEE termasuklah saya sendiri.

TESTIMONI Fatin Hamzah
#PengedarShakleeMeruKlang

Saya join kelas detoks untuk kesihatan & menghilangkan perut buncit. Lepas bersalin memang la perut tu maju ke depan. Soalan sensitif "eh ngandung lagi ke?". Hmmm mentang2 sebelum ni saya memang mengandung setiap tahun keh3 😛

Walaupun saya tak dapat ikut sepenuhnya menu detoks sebab masih breastfeeding, namun dengan mengamalkan Full set supplement untuk detoks saya rasa perbezaannya.
- badan rasa bertenaga & ringan
- berat turun; dagu makin runcing & inch loss kat perut. tapi buncit tu masih ada. kena usaha lebih lagi ni.
- kulit lebih cerah walaupun keluar 2,3 biji jerawat. Body adjustment kata orang kan. Badan sedang menyesuaikan diri dengan detoks.
 - tak boleh dah nak makan terlampau kenyang, nanti rasa mual. Mungkin perut sudah mengecik kan 😃

Semasa 7 hari cabaran detoks ni saya rasa mual, loya, penin & perut rasa sebu. Tapi bertahan je untuk kesihatan kan.

Iye la dah 37 tahun hidup & organ tubuh seperti pankreas, usus halus, usus besar, lambung, dan hati dah penat bekerja. Berehat sekali setahun je iaitu semasa berpuasa di bulan Ramadhan. Sekali-sekala kita kena bantu tubuh kita untuk keluarkan toksik.


Testimoni saya sendiri. Berat badan turun, dagu lebih runcing dan kulit muka lebih sihat.

Selepas detoks saya juga jadi terlebih subur sampai tester ni dapat double line merah hahah





Dikongsikan bersama testimoni mereka yang berjaya menurunkan berat badan dan juga kebaikan sampingan yang diperolehi.







Terima kasih Shaklee & Team Detoks. Semoga hidup saya lebih sihat, ceria & aktif.


#ShakleeEffect_fatinhamzah
#DetoksChallenge
#PolluxBiz
#PengedarShakleeMeruKlang
COD: Meru, Kapar, Setia Alam & Shah Alam.
Ready stock available

KLIK 👉 ttp://fatinhamzah.wasap.my untuk sebarang pertanyaan dan order.

No comments:

Post a Comment