Thursday, August 17, 2017

SET KAYAP SHAKLEE

KAYAP?




Mengapa KAYAP boleh terjadi?
Penyebab utama Kayap adalah kerana petanda sistem imun badan kita lemah.

Apa yang dimaksudkan dengan penyakit kayap?
Penyakit kayap disebabkan oleh virus Varicella zoster, iaitu virus yang sama yang menyebabkan cacar air atau chickenpox. Sape2 yang pernah mengalami Chickenpox boleh mengalami penyakit ini. Selepas sembuh daripada chickenpox, virus boleh memasuki sistem saraf anda dan akan "pendam aktif" bertahun-tahun lamanya. Eh mcm gunung berapi pendam pulak kan 😉

Akhirnya setelah sekian lama "memendam rasa dalam badan kita", virus ini boleh reactive dan inflame masuk ke saraf & kulit. Seterusnya terjadilah penyakit kayap tu 😄

Tanda awal penyakit ini adalah rasa sakit, kebas dan panas/pijo di bahagian urat saraf yang terlibat. Simptom-simptomnya seperti keletihan dan sakit kepala. Simptom ini akan berlarutan selama 3 - 5 hari, pastu barulah timbul biji cecair yang gelembung2 lagi panas2. Orang perak kata "ngetit" gitu.
Aduhh sakitnya kan. Yang pernah mengalami je akan paham kesakitan tu kan.



SET KAYAP SHAKLEE



Selain pergi ke klinik & makan ubat yang doktor berikan, berikhtiarlah dengan set kayap shaklee ni iaitu NUTRIFERON, VITAMIN C & GARLIC COMPLEX.

Ketiga2 vitamin ni secara ringkasnya dapat menguatkan sistem pertahanan badan. Antibodi badan kita diperkuatkan semula. Jadi kurang la sikit kesakitan kayap tu.

Nutriferon (NF) 
[ RM 192.13 ]

✔Ia merupakan penggalak imun secara semulajadi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Nutriferon terhasil daripada ekstrak Biji Labu, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan Biji Plantago. NF ni tidak terdapat  di mana-mana farmasi atau kedai biasa tau melainkan SHAKLEE sahaja kerana formulanya telah DIPATENKAN oleh Shaklee. Kelas kan?

Susteined Vita C Plus
[RM 103.35]

✔Vitamin C secara umumnya dikenali sebagai vitamin pelbagai fungsi dan sangat penting untukmeningkatkan sistem pertahanan badan. Selain itu, Vitamin C juga sangat penting dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Jadi selain tingkatkan sistem imun, Vitamin C membantu gelembung-gelembung air kayap tu kering dengan lebih cepat.

Garlic Complex
[RM 59.63]

✔Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk meningkatkan sistem daya tahan badan. Ia juga berfungsi untuk melawan jangkitan. Ini sangat penting buat pesakit Kayap kerana Garlic Complex dapat membantu untuk mengelakkan Kayap merebak dengan lebih teruk dan juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

Dikongsikan bersama testimoni pengguna yang berpuas hati dgn set kayap ni.




Nak lebih info,  boleh baca entri ni. Sangat bagus.

Nak order click je


No comments:

Post a Comment