Wednesday, February 7, 2018

KAWAL NAFSU MAKAN DENGAN OMEGA GUARD

KENALI OMEGA GUARD SHAKLEE



Omega Guard Shaklee merupakan  minyak ikan paling tulen di dunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi seperti EPA, DHA, ALA dan sebagainya. Satu kapsul Omega Guard  membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.



Dari mana datangnya sumber Omega Guard?

Omega Guard diekstrak dari ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) di perairan negara Jepun. Ianya tidak diambil dari minyak hati ikan. Ketumpatan Omega Guard juga adalah 3 kali ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.

Bagaimana pula penghasilan Omega Guard?

Kebanyakan minyak ikan di pasaran diekstrak dengan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi, iaitu yang biasa digunakan oleh kebanyakan kilang masa kini. Kaedah ini boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang membahayakan kesihatan.


Berbeza dengan omega guard, di mana Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Omega Guard dihasilkan dengan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 paling tulen  dan semulajadi.


Kaedah ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl  - sejenis bahan kimia  industri yang sangat toksik)

Di antara kebaikan Omega Guard dalam membaiki taraf kesihatan kita adalah:

1) Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

2) Membantu meningkatkan kesuburan.

3) Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit. Kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

5) Mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah dan strok

6) DHA dan EPA mampu menentang trombosis

7) Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi

8) Melancarkan peredaran darah

9) Mengekalkan tekanan darah normal

10) Mengurangkan ketegangan di leher atau sakit kepala

11) Merendahkan kolestrol

12) Menghindarkan  pembekuan darah di dalam badan.

13) Mengawal masalah obesiti

14) Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

15) Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting untuk perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

16) DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

17) Mencegah penyakit alzheimeir

18) Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

19) Membaiki alahan kulit, psorisis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus).

20) Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis). Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan

21) EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.

OMEGA GUARD BOLEH MENGAWAL NAFSU MAKAN?



Ya betul...
.
Omega guard akan bertindakbalas dengan hormon leptin yang menghantar isyarat ke otak  untuk mengurangkan nafsu makan.
.
Secara ringkasnya, asid lemak omega-3 yang terdapat di dalam omega guard membantu masalah LEPTIN RESISTANCE dengan melawan keradangan molekul, jadi ianya dapat mengekalkan kadar leptin sedia ada.
.

APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN LEPTIN RESISTANCE?

Bermaksud Leptin yang keliru tentang simpanan lemak dalam badan. Ia melaporkan secara tidak tepat kepada otak tentang keperluan lemak. Oleh itu, mod lapar diaktifkan walaupun sebenarnya simpanan lemak adalah mencukupi.

Jom order omega guard. Klik je gambar di bawah untuk order dengan guna debit card / credit card sendiri 👇👇👇


HAPPY SHOPPING UOLS


Fatin Hamzah 0175438337
Trusted SID
Sharing is Caring

#alfatehbiz #ummisihat #pengedarshakleemeruklang #pengedarshakleegopeng

13 comments:

  1. omega guard memang best. tak rasa pun tiba-tiba inch pandai kurang di part spare tyre hehe

    ReplyDelete
  2. Omega guard banyak bagus untuk perkembangan bayi juga semasa mengandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Bagus awal kehamilan amalkan terus omega ni

      Delete
  3. Hari tu sy check darah ada tinggi skit.. doktor pun sarankan ambil omegaguard ni..

    ReplyDelete