Saturday, December 3, 2016

SET PENYUSUAN SHAKLEE

Set Penyusuan Shaklee yg best!!! 😃😃😃

Set Penyusuan ini terdiri daripada Vitalea , B Complex, Vitamin C , Alfalfa dan ESP .

a) Vita-Lea Iron Formula

Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, anak yg berusia 6 bulan, ibu2 disyorkan utk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak spt ikan bilis. Bagi ibu menyusu,  multivitamin iaitu vitalea mmg dilengkapi dengan zat besi bagi membantu tumbesaran anak. Para ibu yang menyusu mestilah memastikan pengambilan zat besi ada dlm menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.

b) B Complex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, anti stress (sebagai penenang), membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu untuk sentiasa berfikiran positif. Apabila si ibu kurang stress dan tenang, secara automatiknya akan mengeluarkan susu dlm kuantiti yg byk.  Jika si ibu mengambil pil perancang,  pengambilan B complex yang konsisten perlu diambil kerana pengambilan pil perancang akan memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Di samping itu, vitamin B juga dapat menjadikan wajah ibu cantik berseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C

Pengambilan vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susu ibu. Di samping itu, bagi ibu-ibu yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah, in sha allah akan cepat sembuh! Satu lagi kesan pengambilan vitamin C, kulit akan menjadi lebih bersih, cerah & cantik. Vitamin C akan membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik serta penyerapan vitamin yg lain akan lebih efektif.

d) Alfalfa

Telah digunakan sekian lama secara tradisi oleh para ibu untuk meningkatkan penghasilan susu . Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Alfalfa turut membantu dalam sistem perkumuhan dan membantu membuang angin dalam badan, secara automatik bayi sukar untuk kembung perut.

e) Energizing Soy Protein (ESP)

Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen , membantu dalam meningkatkan penghasilan susu . Di samping itu Isoflavone melambatkan penuaan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. ESP juga menggandungi protein yang tinggi untuk keperluan bayi anda.

Nak tahu cara pengambilan Set Penyusuan Shaklee dengan lebih berkesan? 

Whatsapp saya fatin hamzah di talian 0175438337 #gempro #tsunamishaklee
#polluxfamily #liveamazing  #setmenyusu_fatinhamzah #alfalfa_fatinhamzah #pengedarshakleemeruklang

No comments:

Post a Comment