Friday, August 4, 2017

VIVIX SHAKLEE

Harga vivix RM503.50 tunai...

WHAT....kenapa Vivix Shaklee ni mahai sangat???

tettt!!! Gini....
Vivix ada 4 bahan utama yang sangat premium.

Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.ANGGUR MUSCADINE merupakan anggur liar yang sebesar bola golf, dan harganya boleh mencecah RM100 sebiji!!!!

Tahu dak Anggur adalah di antara makanan yang amat baik untuk kesihatan?

🍇Anggur muscadine ni dikenali sebagai super grapes kerana saiznya yang besar.
🍇kulit Anggur muscadine mempunyai adalah keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa.
🍇tidak perlu disembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine ni berupaya menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.
🍇Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom. Tetapi anggur muscadine ini mempunyai 20 pasang bermakna terlebih 1 kromosom. Itulah yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.
🍇Anggur muscadine ni juga mengandungi ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tinggi, 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIES
🍇Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins (OPC), yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.
🍇Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6x lebih tinggi daripada anggur merah.


PURPLE CARROT

Merupakan sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids, phenolicsmempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi, yang dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi). Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu pesakit jantung. Ia memberi kesan kepada saluran darah, platet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

EUROPEAN ELDERBERRIES


Boleh membantu mereka yang mengalami masalah flu (terutamanya influanza A dan B). Ia mempunyai falonoid iaitu ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria/virusJuga mempunyai anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti oksida, mengurangkan simptom sakit otot dan demam selsema. Bukan hanya kaya dengan anti-oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, tanning. Elderberries akan merendahkan tahap kolestrol, menghalang kolestrol jahat penyebab penyakit kardiovaskular dan memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular, jantung, strok, mengurangkan stress, membaiki penghadaman dan pencernaan.

POLYGONUM CUSPIDATUM


Juga dikenali sebagai knotweed jepun yang merupakan sumber resveratrol yang digunakan untuk merumus supplement anti penuaan dan perubatan cina. Resveratrol membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet serta mengurangkan berat badan.
Di antara salah satu resepi smoothie yang menggunakan vivix.

Hebat sungguh ciptaan Allah ni kan. Moga dapat bantu orang ramai untuk tingkatkan kesihatan.

Nak tahu apa lagi tentang khasiat vivix shaklee ni bole tanya saya. klik je direct wasap link ni:

http://fatinhamzah.wasap.my
Trusted SID 1094300

Dikongsikan serba sedikit testimoni daripada pengguna vivix.

Satu sudu vivix sehari, akan meningkatkan tahap kesihatan anda.
AMALKAN KEHIDUPAN YANG SEIMBANG UNTUK KESEJAHTERAAN YANG BERPANJANGAN...

No comments:

Post a Comment