Tuesday, October 31, 2017

VIVIX DAN MASALAH SLE


Semakin Ramai Yang Terkena Penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE)


Pastinya ramai yang tidak tahu atau tak pernah dengar mengenai penyakit SLE ni kan. Sebenarnya penyakit SLE ini lebih cenderung kepada perempuan berbanding lelaki & kanak-kanak.

APA ITU SLE?

Penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah sejenis penyakit kronik auto-imun. Ia bertindak apabila badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. Dalam bahasa yang mudah, sistem imun kita ini sedang keliru, di mana ia menyerang sistem badan sendiri.

SLE sering menyerang buah pinggang. Jika tidak diberikan rawatan awal, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang. Lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE akan atau telah mengalami masalah buang buah pinggang.

SLE boleh membawa maut kerana berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Setakat ini ubat-ubatan hanya dapat mengawal risiko penyakit SLE. Namun begitu pengambilan ubatan sintetik dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan risiko kerosakan juga pada buah pinggang.
Maklumat lanjut boleh KLIK website berikut ➪PERSATUAN SLE MALAYSIA


http://www.lupusmalaysia.org/bm/panduan-pesakit/buah-pinggang-a-sle


Bagaiman VIVIX boleh membantu pesakit SLE?


Vivix bertindak dengan 4 mekanisme dan boleh membantu masalah SLE


Suplemen Vivix membantu mengurangkan keradangan pada pesakit SLE. Vivix Shaklee yang kaya dengan kandungan antioksidanya dapat mengekang sel-sel atau DNA tidak sihat. Pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten dapat membantu memperbaiki kerosakan sel dan DNA tubuh.  Ia sekaligus membantu memelihara dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Apabila sel sihat, badan kita juga akan lebih sihat dan nampak lebih muda. Vivix sinonim dengan panggilan tonik ajaib kerana ia adalah suplemen anti penuaan terbaik. Ia berupaya melambatkan proses penuaan.  Jadi pengamal vivix ni selalunya akan nampak 25 tahun lebih muda sebab sel dan DNA badan adalah lebih sihat berbanding bukan pengamal vivix.
Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol

Pengguna Vivix yang kelihatan lebih muda dan sihat walaupun sudah berusia.

Mari kita lihat testimoni Pengguna vivix dalam mengatasi maslah SLE.

Retail price: RM503.50 
Yang berminat dengan vivix bole hubungi saya 👇👇👇


Pengedar Shaklee Meru, Klang
COD: Meru, Kapar, Setia Alam (Radius 20km)

No comments:

Post a Comment