6 suplemen membantu masalah anemia ketika hamil

SHARE:

Menangani masalah anemia ketika hamil Assalamualaikum.  Siapa ada masalah low ? Low blood pressure Seringkali kita terkeliru tentang l...


Menangani masalah anemia ketika hamil


Assalamualaikum. 
Siapa ada masalah low ? Low blood pressure Seringkali kita terkeliru tentang low hb dan low blood pressure kan? 

Secara ringkas low hb adalah kekuranagan darah merah iaitu dengan bahasa yang mudah, darah cair atau tak cukup darah. Manakala low blood pressure adalah apabila seseorang itu mengalami tekanan darah yang rendah iaitu jantung tidak dapat mengepam darah ke seluruh badan. 

Hari ini kita nak fokus tentang low hb.

Masalah-anemia
Jika anda ada masalah anemia, boleh contact saya ye.

Apa yang dikatakan dengan low hb?

Seseorang ibu hamil dikatakan mengalami Anemia apabila bacaan paras hemoglobin (Hb) dalam sel darah merah kurang daripada 11gm/dl.

Ibu perlu membuat ujian darah untuk mengetahui bacaan ini. Hemoglobin berfungsi untuk mengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan.

Syukurlah sepanjang mengandungkan anak yang keempat ni hb che fatin tak pernah turun dari 11gm/dl. Bahaya sebenarnya anemia/low hb ni.

Anemia yang teruk dan tidak dirawat semasa mengandung boleh meningkatkan risiko:

🔹Kelahiran bayi pra-matang dan bayi mengalami kekurangan berat badan semasa lahir
🔹Tumpah darah iaitu kehilangan darah yang banyak semasa bersalin
🔹Kemurungan selepas bersalin
🔹Bayi menghidapi anemia
🔹Bayi mungkin mengalami perkembangan yang terbantut
🔹Bayi menghidapi kecacatan kelahiran pada tulang belakang ataupun otak

Kesan-masalah-anemia
Kesan masalah anemia

Di shaklee, disediakan cadangan Set Pre Natal yang merangkap set anemia bagi mengatasi masalah anemia iaitu tidak cukup darah atau hemoglobin yang rendah. Set anemia ini terdiri dari Vitalea, Vitamin C, B-Complex, omega, ostematrix dan ESP.

Jom kita tengok fungsi bagi setiap vitamin yang terdapat dalam set anemia shaklee.


1.Vitalea With Iron Formula

Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan hemoglobin.

Vitamin dan mineral selebihnya pula sangat penting untuk melengkapkan vitamin yang kurang dan tidak diambil semasa mengandung melalui pemakanan kerana loya, kurang selera makan dan sebagainya.

Jadi, dengan mengambil Vitalea, ibu dapat memberikan nutrisi buat diri dan bayi di dalam kandungan.

Bahaya-kekurangan-zat-besi
Bahaya kekurangan zat besi

2. B-Complex With Acid Folic

B-complex membekalkan vitamin B yang secukupnya untuk keperluan badan serta mengandungi asid folik yang diperlukan oleh ibu hamil. Asid folik membantu di dalam pembentukan sel darah merah.

Manfaat-B-Complex
Manfaat B-Complex

Selain itu, ia juga sangat penting untuk mengelakkan kecacatan saraf bayi dan juga membantu dalam pembentukan otak bayi. 

Kesan-kekurangan-asid-folik
Kesan kekurangan asid folik kepada bayi


B-Complex juga berupaya menukarkan gula kepada tenaga agar ibu tak berasa lemah dan lesu. Jadi ibu hamil yang ada masalah kandungan gula yang tinggi dalam badan boleh cuba amalkan b-complex ni.

3. Vitamin C

Vitamin C sangat penting untuk meningkatkan penyerapan zat besi/iron. Lebih banyak zat besi diserap, lebih lancarlah penghasilan sel darah merah dan menjadikan bacaan Hb ibu kembali normal.

Kepentingan-vitamin-c
Kepentingan vitamin c

4. ESP (Energizing Isolated Protien)

Setiap sel di dalam badan kita ni terdiri dari protein. Hemoglobin sendiri terdiri daripada protein. Jadi ia sangat membantu dalam penghasilan sel darah merah yang sihat. Protein juga sangat penting untuk tumbesaran bayi dan juga memberi tenaga kepada ibu hamil.

Esp-untuk-ibu-hamil
Kepentingan Esp untuk ibu hamil adalah untuk mengelakkan morning sickness, memberi tenaga, menguatkan rahim dan sebagainya.


5. Omega guard

Terdiri dari asid lemak omega-3, DHA dan EPA yang sangat diperlukan dalam perkembangan otak bayi. Omega juga boleh mengawal kolestrol dan mengurangkan stress.

Kepentingan-Omega-guard
Kepentingan Omega guard kepada ibu hamil dan bayi dalam kandungan.

6. Ostematrix

Mengandungi kalsium, vitamin D dan magenesium. Membekalkan keperluan kalsium yang diperlukan oleh ibu hamil dan juga bayi dalam kandungan. Sangat bagus untuk elak "cramp" dan sembelit. Kalau kena cramp tu rasa nak menangis sakitnya. Sembelit pulak memang biasa terjadi. Nak pooh tu memang susah. Tambahan pulak bila perut ibu makin membesar. Jadi ostematrik ni jika dimakan 4 biji sebelum tidur, keesokan harinya in sha allah senang nak pooh.

Jadi buat ibu-ibu di luar sana, mari kita elakkan melawat klinik dengan kerap akibat anemia ni. Jangan sampai kena tahan wad pulak kan. Ibu sihat barulah bayi pun sihat. Mudah-mudahan. Aamiin.


Set-hamil
Set pre natal untuk ibu hamil sangat menyokong kesihatan ibu dan bayi. Juga dapat membantu masalah anemia yang ibu alami ketika hamil.


Lihat pula testimoni ni


Testimoni-vitamin-tambah-darah
Vitamin 3 serangkai yang wajib diambil oleh ibu hamil supaya sentiasa sihat

Testimoni-Elak-sembelit-ketika-hamil
Mengamalkan ESP, Alfalfa dan Ostematrix, pengguna ini berpuas hati kerana bukan sahaja susunya bertambah malah masalah sembelit juga dapat diatasi.

Testimoni-Elak-sembelit-ketika-hamil
Cramp ketika hamil dapat diatasi dengan ostematrix. 

Set-hamil-set-berpatang-set-menyusu
Set hamil shaklee ni boleh terus digunakan ketika dalam pantang dan seterusnya. Kualiti dan kuantiti susu juga terjamin.



Testimoni dari saya sendiri. Saya adalah pengguna dan pengedar produk shaklee.

Jom order


Info lanjut boleh wasap saya:
Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru Klang
Set Anemia
Set Hamil




COMMENTS

BLOGGER: 8
Loading...
Name

10 fakta kelahiran,1,10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak,1,100% vegan,1,15 nasihat untuk umur 50 tahun,1,19 vitamin,1,20 tips tenang,1,2019,1,2020,1,3 Nutrisi Lengkap Untuk Berpuasa,1,3C,1,3C shaklee,3,5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita,1,5 sebab pilih esp shaklee,1,ADAM50,1,aelalulah bercakap dengan anak,1,ahli,1,aktiviti,2,al manna,1,Alfalfa,5,AlFatehBiz,11,AlFAtehBiz founder,1,AlFatehBizFounder,5,amalan 5 perkara,1,anak lambat bercakap,1,anak permata hatiku,2,anak-anak,2,anak-anak permata hatiku.,1,anemia,1,ANGGUR MUSCADINE,1,anti-aging,1,antibodi,1,apeech delay,1,aqiem rusli,1,arabic gum,1,AS 1Malaysia,1,ASB,1,asb online,1,atasi anemia,1,atasi bell palsy,2,ATASI KAYAP DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE,1,Atasi Masalah Resdung,1,atasi mulut berbau,1,atasi senggugut,1,autisme,1,awet muda,2,azan bayi,1,B complex shaklee,1,b-complex,1,Balik kerja on time,1,bantu masalah demam,1,banyakkan susu,1,basic H,2,basuh tangan,1,BAYI 2018,1,bcomplex,4,Bell palsy,1,beribadat,1,bersedekah,1,bertaubat,1,bestseller,1,bisikan syaitan,1,bisnes,4,bisnes shaklee,5,body,1,bonus,2,bronkitis,1,bukit malawati,1,cantik,2,CAR BONUS,1,Cara atasi anak lambat bercakap,1,CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,carotomax,3,CASH BONUS,1,cegah kanser prostat,1,child talk,1,children,2,cinch tea mix,1,cinchtea,2,COD,1,coli baru,1,Collagen powder,1,consumer,2,CONVENTION,1,CoQ Trol Plus,2,cucuk imunisasi,1,Cukup di sini,1,dahwah tanpa henti,1,dakwah tanpa henti,1,Dato' Seri Siti Nurhaliza,1,denggi,1,detok,1,detoks,2,detox,2,diet sihat,2,Dr.Forrest,1,DTX Complex,1,Ejen Dropship Shaklee diperlukan,1,elak kanser prostat,2,elak sembelit,2,esp,7,ESP SHAKLEE,1,EUROPEAN ELDERBERRIES,2,famili,3,fatty liver,1,fikir positif,1,fokus,1,garlic,1,garliccomplex,2,gaya hidup sihat,3,Gejala-gejala HFMD,1,get clean water,1,gigi,1,GLA,3,haid tiba,1,halal,1,hamil,2,HARI RAYA EIDULFITR,1,hati bengkak,1,hati berlemak,1,herbal blend,3,herblax,2,hfmd,1,HIDUP MEMERLUKAN PERUBAHAN,1,hidup positif,1,hidup untuk kerja,1,hikmah azan,1,ibu hamil,2,ibu hebat,1,ibu menyusu,1,ibuku,1,Ikhtiar hamil,2,Imam An-Nawawi,1,imunisasi,1,imuniti,1,Indah,1,info kesihatan,2,inovatif,2,INSENTIF SHAKLEE,1,insurans takaful,1,interferons,1,istimewa,1,jadi ahli shaklee,1,jadi rakan kepada anak anda,1,jaga kebersihan,1,JAGA KESIHATAN,2,jagalah Allah,1,jalan-jalan,1,jana income,1,jana income shaklee,2,jangkitam saluran kencing,1,jangkitan pundi-pundi udara,1,jangkitan salur pernafasan,1,jantung,1,jeragat,1,jerawat,1,join,1,join ahli shaklee,1,join member shaklee,1,JOM SIHAT,1,Kaki dan Mulut HFMD,1,kalsium,2,kanak-kanak,6,Kaum ibu,1,kawal nafsu makan,1,kayap,1,Kebaikan minyak kelapa sawit,1,kebaikan vitamin E,3,Kemasukan darjah 1,1,kemasukan pra sekolah,1,kembung perut,1,kementerian kesihatan malaysia,1,kementerian pendidikan malaysia,1,kenangan,1,kencing berbuih,1,Kencing kotor,1,kencing tak lawas,1,kencing tikus,1,Kepentingan suplemen,3,kepentingan vitamin B,1,keputihan,1,kerja itu satu ibadah,1,kerja untuk hidup,1,Kesan ambil supelemen,1,kesan pakai youth,1,kesihatan,4,kesihatan sendi,1,kesuburan,2,KHUTBAH DI ARAB SAUDI,1,kolagen,1,kolestrol,3,kolestrol HDL,1,kolestrol jahat,1,kolestrol LDL,2,kreatif,2,kulit,4,KULIT ANJAL,1,kulit bersih dan sihat,1,KULIT GEBU,1,kulit wajah cantik serta awet muda,1,kurangkan sakit ketika mengandung,1,kurus,3,kuruskan badan,1,lagu,1,langkah cegah hfmd,1,lecithin,1,lelaki,1,Leptospirosis,1,like,1,luka bersalin normal,1,Luka episiotomi,1,luminous gel oil cleanser,1,lumpuh sebelah muka,1,magnesium,1,maka Allah akan menjagamu,1,Makan lebih sayur,1,makanan sihat,1,manfaat utama bcomplex,1,mari melabur,1,mari menabung,1,masalah cyst,1,Masalah fibroid,1,masalah prostat,1,master,1,mata,1,Meal shakes shaklee,1,mealshake,2,Melahirkan anak adalah satu jihad,1,melakukan kebaikan,1,membeli rumah,1,mencari kekuatan diri,1,mencari rezeki,2,mengandung,1,mengatasi masalah kolestrol dan jantung,1,mengelakkan risiko mendapat kanser,1,Mengundanh rezeki,1,MENINGKATKAN KESUBURAN,1,Menjemput rezeki,1,menyewa rumah,1,meremajakan kulit wajah,1,milk booster,1,minda fokus dan tajam,1,mitokondria,1,moisturizer,1,motivasi,16,Motivasi diri,1,muhasabah diri,1,Mulut berbau,1,MUSCADINE GRAPE,1,muzium bukit malawati,1,myASNB,1,naikkan berat badan,1,nasihat,1,nasihat untuk ibu,1,niat berpuasa,1,niat buka puasa,1,night cream,1,noriah,1,nutrien,1,nutriferon,8,nutrisi lengkap,1,Nutrisi sihat,1,omega guard,3,omegaguard,1,Online,1,organik,1,Ostematrik,1,ostematrix,2,page,1,Paras normal trigeliserida,1,pelabur bijak,1,pelaburan,1,peluang bisnes dengan Shaklee,1,pemakanan,2,pemakanan sunnah,1,penapis air,1,penapis air murah dan jimat,1,pengalaman bersalin,1,pengalaman hamil,1,pengedar,6,PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG,15,pengedar shaklee meru klang,15,Pengedar shaklee meru klang Dr. Zubaidi,1,pengedar shaklee yabg aktif,1,pengedar shaklee yang dipercayai,1,penjagaan kulit wajah,1,Penyakit Tangan,1,peppermint ginger plus,5,perfecting skin toner,1,performance drink,2,perisai,2,Petua awet muda,1,phytocol,1,pneumonia,1,polluxbiz,2,POLYGONUM CUSPIDATUM,2,produk penjagaan baby,1,produk penjagaan kulit wajah,1,promo,6,Promo mei 2018,1,promo youth,1,Promosi shaklee,1,PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,punca hfmd,1,PUNCA KAYAP TERJADI,1,PURPLE CARROT,2,pythocol-st,1,rabun,1,radiance c&e,1,radikal bebas,1,Radio IKIM,1,rakan responsif,1,rasa sakit ibu mengandung,1,rawat gastrik,1,rawatan kencing tikus,1,resdung,1,resipi esp barli,1,resveratrol,2,RESVERATROL mengurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi,1,sabah,1,sabar,1,sakit hamil,1,sakit lutut,3,sakit sendi,1,saraf,2,sedekah,1,segera,1,selamat berpuasa,1,selamat hari ibu,1,selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak,1,selesema dan batuk,1,sembelit,2,semulajadi,1,sentiasa berkesan,1,sentiasa mesra alam,1,sentiasa selamat,1,senyum,1,set,6,Set anemia,1,set berpantang,1,set detoks shaklee,1,set imuniti kanak-kanak,1,set kanak-kanak shaklee,1,SET KESUBURAN SHAKLEE,1,set kolestrol,1,set menyusu shaklee,1,set penyusuan,1,set prenatal,1,set senggugut shaklee,1,set subur shaklee,1,set tenaga,1,SHAKLE MERU KLANG,1,shaklee,54,shaklee baby,3,shaklee effect,1,shaklee ejen,1,shaklee meru klang,2,shopping di shaklee,1,short tour,1,si comel pipi merah,1,SID rajin,1,sihat,6,sihat dan cantik,1,silaturrahim,1,simpanan,1,sistem pelepasan,1,siti aafiyah,1,siti selamat bersalin,1,skincare,4,sokong kesihatan manyeluruh,1,solat,1,solat awal waktu,1,story,3,stress,1,stress ibu,1,sumber makanan vitamin b,1,sunway geo,1,suplemen,4,suplemen shaklee,3,suplemen terbaik untuk hamil,1,suplemen untuk kulit,1,supplement,4,syaitan perosak manusia,1,syukur,1,taman soleh,1,TAMBAH PELABURAN ADAM50 DENGAN BONUS SHAKLEE,1,tanda-tanda resdung,1,tanggungjawab ibu bapa,1,tazkirah,1,telomeres,1,tenaga,1,Testimoni,1,Testimoni berjaya hamil,1,Testimoni cinch tea mix.,1,TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE,1,testimoni nutriferon,1,testimoni senggugut,1,testimoni vivix,1,Testimoni youth,1,Tingkatkan Imuniti kanak-kanak,1,tingkatkan kesihatan,1,tingkatkan tenaga sel,1,tips,15,Tips banyakkan susu ibu,1,tips hilangkan mukut berbau,1,TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR,1,tona tak sekata masalah kulit wajah,1,top,1,top 10 best seller,1,tren bukit malawati,1,TRIP,1,Trusted online seller,1,TUJUH TANDA HATI SUDAH MATI,1,tulang,1,tunngu dan respons,1,ulangkaji bab puasa,1,ulser dalam mulut,1,urutan kembung perut,1,urutan saraf,1,Ustaz Ahmad Dusuki,1,utamakan keluarga,1,vegan,1,viitamin D,1,Vita.-C,3,vitalea,2,vitamin,1,vitamin a,1,vitamin C,5,Vitamin c shaklee,1,vitamin E,1,Vitamin hati,1,vitamin ibu hamil,1,vitamin kanak-kanak,1,vitamin saraf,1,vitamin selamat,1,vitamin semulajadi,1,Vitamin tenaga,1,vitamin untuk hamil,1,vitamon,1,vivix,17,Vivix shaklee,3,WAHM,1,wanita cekal,1,wanita kuat,1,wanita tabah,1,water pitcher,1,Ya Allah ampunilah dosa-dosaku,1,Youth,5,youth activating serum,1,youth journey,1,Youth shaklee,1,youth skincare,3,
ltr
item
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU: 6 suplemen membantu masalah anemia ketika hamil
6 suplemen membantu masalah anemia ketika hamil
https://4.bp.blogspot.com/-K7fZBEZteMo/WsIUPDafToI/AAAAAAAACoI/CE-aSg2MfJwl50YMdX5oFp0VTzurcovmwCLcBGAs/s400/IMG_20180402_192558.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-K7fZBEZteMo/WsIUPDafToI/AAAAAAAACoI/CE-aSg2MfJwl50YMdX5oFp0VTzurcovmwCLcBGAs/s72-c/IMG_20180402_192558.JPG
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU
https://www.fatinhamzah.com/2018/02/6-suplemen-membantu-masalah-anemia.html
https://www.fatinhamzah.com/
http://www.fatinhamzah.com/
http://www.fatinhamzah.com/2018/02/6-suplemen-membantu-masalah-anemia.html
true
3377529461045029243
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy