Kelebihan Nutriferon Shaklee untuk tingkatkan imuniti badan

SHARE:

KELEBIHAN NUTRIFERON SHAKLEE. UNTUK TINGKATKAN IMUNITI BADAN INTERFERONS Pernah dengar tak apa yang dimaksudkan dengan interferons? ...

KELEBIHAN NUTRIFERON SHAKLEE. UNTUK TINGKATKAN IMUNITI BADAN


INTERFERONS

Pernah dengar tak apa yang dimaksudkan dengan interferons?

Interferon-booster
4 bahan utama yang menggalakkan interferons

Macam pelik je bunyinya kan. Pelik tak pelik, tapi interferons ni adalah sangat penting tau bagi melindungi tubuh badan dari sebarang jangkitan. Inferons akan menggalakkan imuniti kita supaya bertindak dengan lebih kuat.

Banyak makanan boleh kita ambil untuk meningkatkan imuniti badan. Namun Shaklee telah melakukan kajian bahawa terdapat 4 sumber makanan yang sangat berkesan bagi meningkatkan interferons badan.

SISTEM IMUNITI
Imuniti bermaksud kebolehan badan kita melawan serangan dari benda asing seperti mikroorganisma (virus, bakteria, fungal dan lain-lian) serta bahan kimia berbahaya seperti toksin yang dilepaskan oleh mikroorganisma. Imuniti adalah sistem pertahanan kedua selepas kulit.


Nutriferon dicipta oleh saintis Jepun

Nutriferons shaklee dihasilkan dari gabungan 4 jenis ekstrak tumbuhan yang bertindak sebagai interferon. Di antara fungsi bagi setiap ekstrak tumbuhan tersebut adalah:-

✔Biji Labu – meransang pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh badan, menentang radikal bebas dan mengurangkan faktor penyebab kanser

✔Biji Plantago – mengandungi polikasarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

✔HoneySuckle Jepun – menentang pencerobohan virus dan kuman

✔Bunga Safflower – menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj yang mampu memusnahkan virus dan kuman.


Keberkesanan Nutriferon

Kelebihan Nutriferon Shaklee:-


1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari iaitu dengan meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh.

2. Untuk melawan kanser dan tumor iaitu nutriferon mengandungi polisakarida yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan sel-sel kanser dan tumor.

3. Melindungi diri dari jangkitan influenza iaitu dengan mengimbangi respon alergi persekitaran dan pencemaran, melindungi dari virus, mikrob termasuk selesema, flu, alergi dan inflamasi.

4. Meringankan tekanan dan kelesuan.

5. Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C seperti mengurangkan ketidakselesaan iaitu kembung perut, mual, muntah dan sebagainya.


Keunikan Youth Shaklee

Masa bila pulak kita tahu yang badan kita lemah dan perlukan bantuan?

Di antara petanda awal sistem badan kita semakin lemah adalah:


👉 kerap demam, sakit tekak dan selsema.
👉 mengalami sistem alahan terhadap sesuatu bahan makanan atau persekitaran.
👉 mengalami jangkitan kuman.
👉 mengalami luka yang susah atau lambat sembuh.
👉 sering keletihan walaupun dah cukup rehat.

Untuk menjaga sistem imuniti anak-anak, pastikan mereka mengambil Chewable Vitamin C dan Nutriferon 1 sachet setiap minggu. Utk kita yg dewasa ni ambillah nutriferon setiap pagi ye.

Jom kita sama-sama bekalkan yang terbaik untuk diri sendiri, anak-anak dan keluarga. Terutama mak-mak kan, kalau kita dah jatuh sakit,  sape pulok nak jaga famili.

PREVENTION IS BETTER THAN CURE. INVEST FOR YOUR HEALTH

Saya kongsikan testimoni Nutriferon dari pengguna yang berpuas hati.

Sesak nafas tiba-tiba menyerang, mujur ada nutriferon.

Bila dah ada rasa nak demam dan selesema, cepat-cepatlah amik nutriferon. Pencegahan awal adalah lebih baik.

Bila cuaca panas, tonsil mudah menyerang. Ambillah nutriferon. In sha allah bengkak tonsil akan mengecut.

Anak-anak saya selalu kena tonsil. Nutriferon ni amat membantu.

Nutriferon adalah perisai semulajadi. Ia menggalakkan interferons dalam badan kita supaya bertindak lebih kuat.

Alhamdulillah. Selsema anak cepat hilang apabila mengamalkan nutriferon.

Batuk dan selsema cepat sembuh dengan nutriferon.

Nutriferon meningkatkan antibodi. Alahan dan resdung sudah berkurangan.

Nutriferon pun bagus untuk kesihatan hati.

Set Immune Booster terdiri sari vitamin c, nutriferon dan garlic.


Anda boleh dapatkan produk NutriFeron daripada saya melalui dua cara iaitu:

1. Whatsapp saya
Fatin Hamzah di talian 0175438337 atau klik direct link http://fatinhamzah.wasap.my
2. KLIK esell untuk pembelian sendiri dengan menggunakan kad debit atau kredit anda sendiri.

Cas pengeposan produk shaklee ke seluruh Malaysia adalah dengan menggunakan kurier Gdex, City Link atau pos laju.

Cas COD bergantung kepada lokasi.

Fatin Hamzah
Your Trusted SID
PENGEDAR SHAKLEE MERU KLANG

COMMENTS

Name

10 fakta kelahiran,1,10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak,1,100% vegan,1,15 nasihat untuk umur 50 tahun,1,19 vitamin,1,20 tips tenang,1,2019,1,2020,1,3 Nutrisi Lengkap Untuk Berpuasa,1,3C,1,3C shaklee,3,5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita,1,5 sebab pilih esp shaklee,1,ADAM50,1,aelalulah bercakap dengan anak,1,ahli,1,aktiviti,2,al manna,1,Alfalfa,5,AlFatehBiz,11,AlFAtehBiz founder,1,AlFatehBizFounder,5,amalan 5 perkara,1,anak lambat bercakap,1,anak permata hatiku,2,anak-anak,2,anak-anak permata hatiku.,1,anemia,1,ANGGUR MUSCADINE,1,anti-aging,1,antibodi,1,apeech delay,1,aqiem rusli,1,arabic gum,1,AS 1Malaysia,1,ASB,1,asb online,1,atasi anemia,1,atasi bell palsy,2,ATASI KAYAP DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE,1,Atasi Masalah Resdung,1,atasi mulut berbau,1,atasi senggugut,1,autisme,1,awet muda,2,azan bayi,1,B complex shaklee,1,b-complex,1,Balik kerja on time,1,bantu masalah demam,1,banyakkan susu,1,basic H,2,basuh tangan,1,BAYI 2018,1,bcomplex,4,Bell palsy,1,beribadat,1,bersedekah,1,bertaubat,1,bestseller,1,bisikan syaitan,1,bisnes,4,bisnes shaklee,5,body,1,bonus,2,bronkitis,1,bukit malawati,1,cantik,2,CAR BONUS,1,Cara atasi anak lambat bercakap,1,CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,carotomax,3,CASH BONUS,1,cegah kanser prostat,1,child talk,1,children,2,cinch tea mix,1,cinchtea,2,COD,1,coli baru,1,Collagen powder,1,consumer,2,CONVENTION,1,CoQ Trol Plus,2,cucuk imunisasi,1,Cukup di sini,1,dahwah tanpa henti,1,dakwah tanpa henti,1,Dato' Seri Siti Nurhaliza,1,denggi,1,detok,1,detoks,2,detox,2,diet sihat,2,Dr.Forrest,1,DTX Complex,1,Ejen Dropship Shaklee diperlukan,1,elak kanser prostat,2,elak sembelit,2,esp,7,ESP SHAKLEE,1,EUROPEAN ELDERBERRIES,2,famili,3,fatty liver,1,fikir positif,1,fokus,1,garlic,1,garliccomplex,2,gaya hidup sihat,3,Gejala-gejala HFMD,1,get clean water,1,gigi,1,GLA,3,haid tiba,1,halal,1,hamil,2,HARI RAYA EIDULFITR,1,hati bengkak,1,hati berlemak,1,herbal blend,3,herblax,2,hfmd,1,HIDUP MEMERLUKAN PERUBAHAN,1,hidup positif,1,hidup untuk kerja,1,hikmah azan,1,ibu hamil,2,ibu hebat,1,ibu menyusu,1,ibuku,1,Ikhtiar hamil,2,Imam An-Nawawi,1,imunisasi,1,imuniti,1,Indah,1,info kesihatan,2,inovatif,2,INSENTIF SHAKLEE,1,insurans takaful,1,interferons,1,istimewa,1,jadi ahli shaklee,1,jadi rakan kepada anak anda,1,jaga kebersihan,1,JAGA KESIHATAN,2,jagalah Allah,1,jalan-jalan,1,jana income,1,jana income shaklee,2,jangkitam saluran kencing,1,jangkitan pundi-pundi udara,1,jangkitan salur pernafasan,1,jantung,1,jeragat,1,jerawat,1,join,1,join ahli shaklee,1,join member shaklee,1,JOM SIHAT,1,Kaki dan Mulut HFMD,1,kalsium,2,kanak-kanak,6,Kaum ibu,1,kawal nafsu makan,1,kayap,1,Kebaikan minyak kelapa sawit,1,kebaikan vitamin E,3,Kemasukan darjah 1,1,kemasukan pra sekolah,1,kembung perut,1,kementerian kesihatan malaysia,1,kementerian pendidikan malaysia,1,kenangan,1,kencing berbuih,1,Kencing kotor,1,kencing tak lawas,1,kencing tikus,1,Kepentingan suplemen,3,kepentingan vitamin B,1,keputihan,1,kerja itu satu ibadah,1,kerja untuk hidup,1,Kesan ambil supelemen,1,kesan pakai youth,1,kesihatan,4,kesihatan sendi,1,kesuburan,2,KHUTBAH DI ARAB SAUDI,1,kolagen,1,kolestrol,3,kolestrol HDL,1,kolestrol jahat,1,kolestrol LDL,2,kreatif,2,kulit,4,KULIT ANJAL,1,kulit bersih dan sihat,1,KULIT GEBU,1,kulit wajah cantik serta awet muda,1,kurangkan sakit ketika mengandung,1,kurus,3,kuruskan badan,1,lagu,1,langkah cegah hfmd,1,lecithin,1,lelaki,1,Leptospirosis,1,like,1,luka bersalin normal,1,Luka episiotomi,1,luminous gel oil cleanser,1,lumpuh sebelah muka,1,magnesium,1,maka Allah akan menjagamu,1,Makan lebih sayur,1,makanan sihat,1,manfaat utama bcomplex,1,mari melabur,1,mari menabung,1,masalah cyst,1,Masalah fibroid,1,masalah prostat,1,master,1,mata,1,Meal shakes shaklee,1,mealshake,2,Melahirkan anak adalah satu jihad,1,melakukan kebaikan,1,membeli rumah,1,mencari kekuatan diri,1,mencari rezeki,2,mengandung,1,mengatasi masalah kolestrol dan jantung,1,mengelakkan risiko mendapat kanser,1,Mengundanh rezeki,1,MENINGKATKAN KESUBURAN,1,Menjemput rezeki,1,menyewa rumah,1,meremajakan kulit wajah,1,milk booster,1,minda fokus dan tajam,1,mitokondria,1,moisturizer,1,motivasi,16,Motivasi diri,1,muhasabah diri,1,Mulut berbau,1,MUSCADINE GRAPE,1,muzium bukit malawati,1,myASNB,1,naikkan berat badan,1,nasihat,1,nasihat untuk ibu,1,niat berpuasa,1,niat buka puasa,1,night cream,1,noriah,1,nutrien,1,nutriferon,8,nutrisi lengkap,1,Nutrisi sihat,1,omega guard,3,omegaguard,1,Online,1,organik,1,Ostematrik,1,ostematrix,2,page,1,Paras normal trigeliserida,1,pelabur bijak,1,pelaburan,1,peluang bisnes dengan Shaklee,1,pemakanan,2,pemakanan sunnah,1,penapis air,1,penapis air murah dan jimat,1,pengalaman bersalin,1,pengalaman hamil,1,pengedar,6,PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG,15,pengedar shaklee meru klang,15,Pengedar shaklee meru klang Dr. Zubaidi,1,pengedar shaklee yabg aktif,1,pengedar shaklee yang dipercayai,1,penjagaan kulit wajah,1,Penyakit Tangan,1,peppermint ginger plus,5,perfecting skin toner,1,performance drink,2,perisai,2,Petua awet muda,1,phytocol,1,pneumonia,1,polluxbiz,2,POLYGONUM CUSPIDATUM,2,produk penjagaan baby,1,produk penjagaan kulit wajah,1,promo,6,Promo mei 2018,1,promo youth,1,Promosi shaklee,1,PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,punca hfmd,1,PUNCA KAYAP TERJADI,1,PURPLE CARROT,2,pythocol-st,1,rabun,1,radiance c&e,1,radikal bebas,1,Radio IKIM,1,rakan responsif,1,rasa sakit ibu mengandung,1,rawat gastrik,1,rawatan kencing tikus,1,resdung,1,resipi esp barli,1,resveratrol,2,RESVERATROL mengurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi,1,sabah,1,sabar,1,sakit hamil,1,sakit lutut,3,sakit sendi,1,saraf,2,sedekah,1,segera,1,selamat berpuasa,1,selamat hari ibu,1,selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak,1,selesema dan batuk,1,sembelit,2,semulajadi,1,sentiasa berkesan,1,sentiasa mesra alam,1,sentiasa selamat,1,senyum,1,set,6,Set anemia,1,set berpantang,1,set detoks shaklee,1,set imuniti kanak-kanak,1,set kanak-kanak shaklee,1,SET KESUBURAN SHAKLEE,1,set kolestrol,1,set menyusu shaklee,1,set penyusuan,1,set prenatal,1,set senggugut shaklee,1,set subur shaklee,1,set tenaga,1,SHAKLE MERU KLANG,1,shaklee,54,shaklee baby,3,shaklee effect,1,shaklee ejen,1,shaklee meru klang,2,shopping di shaklee,1,short tour,1,si comel pipi merah,1,SID rajin,1,sihat,6,sihat dan cantik,1,silaturrahim,1,simpanan,1,sistem pelepasan,1,siti aafiyah,1,siti selamat bersalin,1,skincare,4,sokong kesihatan manyeluruh,1,solat,1,solat awal waktu,1,story,3,stress,1,stress ibu,1,sumber makanan vitamin b,1,sunway geo,1,suplemen,4,suplemen shaklee,3,suplemen terbaik untuk hamil,1,suplemen untuk kulit,1,supplement,4,syaitan perosak manusia,1,syukur,1,taman soleh,1,TAMBAH PELABURAN ADAM50 DENGAN BONUS SHAKLEE,1,tanda-tanda resdung,1,tanggungjawab ibu bapa,1,tazkirah,1,telomeres,1,tenaga,1,Testimoni,1,Testimoni berjaya hamil,1,Testimoni cinch tea mix.,1,TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE,1,testimoni nutriferon,1,testimoni senggugut,1,testimoni vivix,1,Testimoni youth,1,Tingkatkan Imuniti kanak-kanak,1,tingkatkan kesihatan,1,tingkatkan tenaga sel,1,tips,15,Tips banyakkan susu ibu,1,tips hilangkan mukut berbau,1,TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR,1,tona tak sekata masalah kulit wajah,1,top,1,top 10 best seller,1,tren bukit malawati,1,TRIP,1,Trusted online seller,1,TUJUH TANDA HATI SUDAH MATI,1,tulang,1,tunngu dan respons,1,ulangkaji bab puasa,1,ulser dalam mulut,1,urutan kembung perut,1,urutan saraf,1,Ustaz Ahmad Dusuki,1,utamakan keluarga,1,vegan,1,viitamin D,1,Vita.-C,3,vitalea,2,vitamin,1,vitamin a,1,vitamin C,5,Vitamin c shaklee,1,vitamin E,1,Vitamin hati,1,vitamin ibu hamil,1,vitamin kanak-kanak,1,vitamin saraf,1,vitamin selamat,1,vitamin semulajadi,1,Vitamin tenaga,1,vitamin untuk hamil,1,vitamon,1,vivix,17,Vivix shaklee,3,WAHM,1,wanita cekal,1,wanita kuat,1,wanita tabah,1,water pitcher,1,Ya Allah ampunilah dosa-dosaku,1,Youth,5,youth activating serum,1,youth journey,1,Youth shaklee,1,youth skincare,3,
ltr
item
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU: Kelebihan Nutriferon Shaklee untuk tingkatkan imuniti badan
Kelebihan Nutriferon Shaklee untuk tingkatkan imuniti badan
https://4.bp.blogspot.com/-RQo2XlNNabw/WrTv5Cd2_UI/AAAAAAAACao/UAYoGtG6nL4UoKLDMChz02QvOxa2-d62QCLcBGAs/s400/PicsArt_03-23-05.57.32.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-RQo2XlNNabw/WrTv5Cd2_UI/AAAAAAAACao/UAYoGtG6nL4UoKLDMChz02QvOxa2-d62QCLcBGAs/s72-c/PicsArt_03-23-05.57.32.jpg
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU
https://www.fatinhamzah.com/2018/03/kelebihan-nutriferon-shaklee.html
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/2018/03/kelebihan-nutriferon-shaklee.html
true
3377529461045029243
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy