PETUA CANTIK DAN SIHAT

SHARE:

Assalamualaikum. Entri pada kali ini adalah mengenai cantik dan sihat. Semua orang suka cantik dan sihat. Cantik itu sangat subjektif. Y...


Assalamualaikum.
Entri pada kali ini adalah mengenai cantik dan sihat. Semua orang suka cantik dan sihat. Cantik itu sangat subjektif. Yang saya nak tekankan sekarang adalah kecantikan wajah dan penampilan diri.

Bukanlah niat untuk menidakkan hukum alam. Memang kita semua akan tua. Tapi tak salahkan menghargai dan menjaga nikmat yang Allah berikan. Kita nak cantik dan sihat secara semulajadi. Bukannya nak buat pembedahan plastik mahupun suntikan botok.

Saya suka juga mengambil petua dari orang lama. Contoh paling dekat dan baik adalah emak dan arwah abah saya.

Emak sangat menjaga penampilan diri terutama bab kecantikan. Walaupun umur sudah hampir 68 tahun, mak masih memakai foundation, lipstik, bedak dan sebagainya. . Bab pakaian, beg tangan, kasut dan make up memang mak menang berbanding anaknya ni hihihi.



Abah pula sangat menjaga pemakanan dan kesihatan. Jarang sekali abah kena demam. Sebab itulah sehingga ke akhir hayatnya pun, abah bebas dari sebarang penyakit kronik.

Dikumpulkan petua kedua ibu bapa saya ye. Di antara amalan mereka:
1. Bangun awal pagi, mandi dan solat. Bertahajud dan mengaji al-quran menjadi amalan.
2. Banyakkan memakan ulam-ulaman dan buah-buahan.
3. Minum banyak air masak atau air putih. Kurangkan minuman manis, berais dan berkarbonat.
4. Jangan tidur selepas solat subuh dan asar.
5. Selalu bersenam. Berkebun dan mengemas rumah pun satu senaman.
6. Amalkan minum air kelapa, akar kayu, maajun dan tonik.
7. Bagi yang perempuan, amalan berpantang sangat dititikberatkan.

Boleh baca juga entri AWET MUDA DAN SIHAT CARA ISLAM

MACAM MANA PULA PETUA CANTIK DAN SIHAT SECARA MODEN?


Amalkan:
1. Gaya hidup sihat.
2. Pemakanan seimbang.
3. Bersenam.
4. Pengambilan suplemen. Jika ragu-ragu dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu.
5. Pemakaian produk penjagaan kulit wajah yang baik.

Yang saya nak kongsikan kali ini adalah mengenai Pengambilan Suplemen. Banyak suplemen di pasaran. Namun kita sebagai pengguna kenalah bijak memilih. Cari suplemen yang semulajadi, selamat, berkesan, mesra alam dan ada landmark study. Juga testimoni daripada pengguna tentang keberkesanannya.

Suplemen yang saya pilih adalah VIVIX SHAKLEE kerana ia memberikan kesan 2 dalam 1 iaitu dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh dan awet muda (anti penuaan).

Banyak kajian mengenai RESVERATROL DALAM VIVIX dijalankan.

Antaranya kajian oleh Dr. David Sinclair (Harvard University) membuktikan bahawa:

"a collection of polyphenols make the resveratrol much more powerful. So, 100 mg of Shaklee resveratrol is 10 times stronger than resveratrol alone".

Kajian lain yg dilakukan adalah seperti:
"From the studies described in this review, it is clear that resveratrol holds great potential in the prevention and therapy of a wide variety of tumors. Resveratrol has antiproliferative effects through induction of apoptosis in cell lines of various origin such as leukemias and breast, prostate, colon, pancreas, and head and neck carcinomas".


Banyak manfaat resveratrol ni. Maka tak hairanlah shaklee menggunakannya dalam ramuan vivix.

Maklumat lanjut mengenai kajian ke atas resveratrol boleh KLIK DI SINI




Vivix sinonim dengan tinggi anti oksida kerana mengandungi resveratrol dan polifenol yang mampu bertindak sebagai anti penuaan. Boleh cantik dan awet muda seperti mereka ni.

Pelakon Ayu Raudah berkata "Selain mengawal pemakanan, saya juga turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee" 

Pelakon Rita Rudaini juga mengamalkan suplemen vivix untuk penjagaan luaran dan dalamannya. Patutlah kulit wajah dia glowing, pinkish dan nampak awet muda. Macam tak berubah dari dulu lagi kan?


Vivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel DNA. Mampu memperbaiki, mengganti dan memberikan tenaga kepada sel. Apabila sel badan kita sihat, kesihatan kita juga turut meningkat. Maka terpancarlah awet muda pada muka penggunanya.


Puan yang cantik manis ni adalah pengguna vivix selama 19 tahun. Walaupin sudah berumur 54 tahun tapi nampak muda dari usia sebenar. Benarlah apabila kita konsisten mengamalkan vivix, nampak keberkesanannya.

Nak lagi best, pakailah YOUTH SKINCARE dari SHAKLEE. Wajah terpaksa nampak awet muda 10 tahun gitew 😘😘😘

Ok, Moga bertemu lagi pada entri yang seterusnya. Terima kasih kerana meluangkan masa membaca artikel ini. Semoga bermanfaat buat semua.



Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar YOUTH anda yang suka cantik dan sihatπŸ’πŸ’žπŸ’πŸ’žπŸ’πŸ’ž


COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...
Name

10 fakta kelahiran,1,10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak,1,100% vegan,1,15 nasihat untuk umur 50 tahun,1,19 vitamin,1,20 tips tenang,1,2019,1,2020,1,3 Nutrisi Lengkap Untuk Berpuasa,1,3C,1,3C shaklee,3,5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita,1,5 sebab pilih esp shaklee,1,ADAM50,1,aelalulah bercakap dengan anak,1,ahli,1,aktiviti,2,al manna,1,Alfalfa,5,AlFatehBiz,11,AlFAtehBiz founder,1,AlFatehBizFounder,5,amalan 5 perkara,1,anak lambat bercakap,1,anak permata hatiku,2,anak-anak,2,anak-anak permata hatiku.,1,anemia,1,ANGGUR MUSCADINE,1,anti-aging,1,antibodi,1,apeech delay,1,aqiem rusli,1,arabic gum,1,AS 1Malaysia,1,ASB,1,asb online,1,atasi anemia,1,atasi bell palsy,2,ATASI KAYAP DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE,1,Atasi Masalah Resdung,1,atasi mulut berbau,1,atasi senggugut,1,autisme,1,awet muda,2,azan bayi,1,B complex shaklee,1,b-complex,1,Balik kerja on time,1,bantu masalah demam,1,banyakkan susu,1,basic H,2,basuh tangan,1,BAYI 2018,1,bcomplex,4,Bell palsy,1,beribadat,1,bersedekah,1,bertaubat,1,bestseller,1,bisikan syaitan,1,bisnes,4,bisnes shaklee,5,body,1,bonus,2,bronkitis,1,bukit malawati,1,cantik,2,CAR BONUS,1,Cara atasi anak lambat bercakap,1,CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,carotomax,3,CASH BONUS,1,cegah kanser prostat,1,child talk,1,children,2,cinch tea mix,1,cinchtea,2,COD,1,coli baru,1,Collagen powder,1,consumer,2,CONVENTION,1,CoQ Trol Plus,2,cucuk imunisasi,1,Cukup di sini,1,dahwah tanpa henti,1,dakwah tanpa henti,1,Dato' Seri Siti Nurhaliza,1,denggi,1,detok,1,detoks,2,detox,2,diet sihat,2,Dr.Forrest,1,DTX Complex,1,Ejen Dropship Shaklee diperlukan,1,elak kanser prostat,2,elak sembelit,2,esp,7,ESP SHAKLEE,1,EUROPEAN ELDERBERRIES,2,famili,3,fatty liver,1,fikir positif,1,fokus,1,garlic,1,garliccomplex,2,gaya hidup sihat,3,Gejala-gejala HFMD,1,get clean water,1,gigi,1,GLA,3,haid tiba,1,halal,1,hamil,2,HARI RAYA EIDULFITR,1,hati bengkak,1,hati berlemak,1,herbal blend,3,herblax,2,hfmd,1,HIDUP MEMERLUKAN PERUBAHAN,1,hidup positif,1,hidup untuk kerja,1,hikmah azan,1,ibu hamil,2,ibu hebat,1,ibu menyusu,1,ibuku,1,Ikhtiar hamil,2,Imam An-Nawawi,1,imunisasi,1,imuniti,1,Indah,1,info kesihatan,2,inovatif,2,INSENTIF SHAKLEE,1,insurans takaful,1,interferons,1,istimewa,1,jadi ahli shaklee,1,jadi rakan kepada anak anda,1,jaga kebersihan,1,JAGA KESIHATAN,2,jagalah Allah,1,jalan-jalan,1,jana income,1,jana income shaklee,2,jangkitam saluran kencing,1,jangkitan pundi-pundi udara,1,jangkitan salur pernafasan,1,jantung,1,jeragat,1,jerawat,1,join,1,join ahli shaklee,1,join member shaklee,1,JOM SIHAT,1,Kaki dan Mulut HFMD,1,kalsium,2,kanak-kanak,6,Kaum ibu,1,kawal nafsu makan,1,kayap,1,Kebaikan minyak kelapa sawit,1,kebaikan vitamin E,3,Kemasukan darjah 1,1,kemasukan pra sekolah,1,kembung perut,1,kementerian kesihatan malaysia,1,kementerian pendidikan malaysia,1,kenangan,1,kencing berbuih,1,Kencing kotor,1,kencing tak lawas,1,kencing tikus,1,Kepentingan suplemen,3,kepentingan vitamin B,1,keputihan,1,kerja itu satu ibadah,1,kerja untuk hidup,1,Kesan ambil supelemen,1,kesan pakai youth,1,kesihatan,4,kesihatan sendi,1,kesuburan,2,KHUTBAH DI ARAB SAUDI,1,kolagen,1,kolestrol,3,kolestrol HDL,1,kolestrol jahat,1,kolestrol LDL,2,kreatif,2,kulit,4,KULIT ANJAL,1,kulit bersih dan sihat,1,KULIT GEBU,1,kulit wajah cantik serta awet muda,1,kurangkan sakit ketika mengandung,1,kurus,3,kuruskan badan,1,lagu,1,langkah cegah hfmd,1,lecithin,1,lelaki,1,Leptospirosis,1,like,1,luka bersalin normal,1,Luka episiotomi,1,luminous gel oil cleanser,1,lumpuh sebelah muka,1,magnesium,1,maka Allah akan menjagamu,1,Makan lebih sayur,1,makanan sihat,1,manfaat utama bcomplex,1,mari melabur,1,mari menabung,1,masalah cyst,1,Masalah fibroid,1,masalah prostat,1,master,1,mata,1,Meal shakes shaklee,1,mealshake,2,Melahirkan anak adalah satu jihad,1,melakukan kebaikan,1,membeli rumah,1,mencari kekuatan diri,1,mencari rezeki,2,mengandung,1,mengatasi masalah kolestrol dan jantung,1,mengelakkan risiko mendapat kanser,1,Mengundanh rezeki,1,MENINGKATKAN KESUBURAN,1,Menjemput rezeki,1,menyewa rumah,1,meremajakan kulit wajah,1,milk booster,1,minda fokus dan tajam,1,mitokondria,1,moisturizer,1,motivasi,16,Motivasi diri,1,muhasabah diri,1,Mulut berbau,1,MUSCADINE GRAPE,1,muzium bukit malawati,1,myASNB,1,naikkan berat badan,1,nasihat,1,nasihat untuk ibu,1,niat berpuasa,1,niat buka puasa,1,night cream,1,noriah,1,nutrien,1,nutriferon,8,nutrisi lengkap,1,Nutrisi sihat,1,omega guard,3,omegaguard,1,Online,1,organik,1,Ostematrik,1,ostematrix,2,page,1,Paras normal trigeliserida,1,pelabur bijak,1,pelaburan,1,peluang bisnes dengan Shaklee,1,pemakanan,2,pemakanan sunnah,1,penapis air,1,penapis air murah dan jimat,1,pengalaman bersalin,1,pengalaman hamil,1,pengedar,6,PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG,15,pengedar shaklee meru klang,15,Pengedar shaklee meru klang Dr. Zubaidi,1,pengedar shaklee yabg aktif,1,pengedar shaklee yang dipercayai,1,penjagaan kulit wajah,1,Penyakit Tangan,1,peppermint ginger plus,5,perfecting skin toner,1,performance drink,2,perisai,2,Petua awet muda,1,phytocol,1,pneumonia,1,polluxbiz,2,POLYGONUM CUSPIDATUM,2,produk penjagaan baby,1,produk penjagaan kulit wajah,1,promo,6,Promo mei 2018,1,promo youth,1,Promosi shaklee,1,PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,punca hfmd,1,PUNCA KAYAP TERJADI,1,PURPLE CARROT,2,pythocol-st,1,rabun,1,radiance c&e,1,radikal bebas,1,Radio IKIM,1,rakan responsif,1,rasa sakit ibu mengandung,1,rawat gastrik,1,rawatan kencing tikus,1,resdung,1,resipi esp barli,1,resveratrol,2,RESVERATROL mengurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi,1,sabah,1,sabar,1,sakit hamil,1,sakit lutut,3,sakit sendi,1,saraf,2,sedekah,1,segera,1,selamat berpuasa,1,selamat hari ibu,1,selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak,1,selesema dan batuk,1,sembelit,2,semulajadi,1,sentiasa berkesan,1,sentiasa mesra alam,1,sentiasa selamat,1,senyum,1,set,6,Set anemia,1,set berpantang,1,set detoks shaklee,1,set imuniti kanak-kanak,1,set kanak-kanak shaklee,1,SET KESUBURAN SHAKLEE,1,set kolestrol,1,set menyusu shaklee,1,set penyusuan,1,set prenatal,1,set senggugut shaklee,1,set subur shaklee,1,set tenaga,1,SHAKLE MERU KLANG,1,shaklee,54,shaklee baby,3,shaklee effect,1,shaklee ejen,1,shaklee meru klang,2,shopping di shaklee,1,short tour,1,si comel pipi merah,1,SID rajin,1,sihat,6,sihat dan cantik,1,silaturrahim,1,simpanan,1,sistem pelepasan,1,siti aafiyah,1,siti selamat bersalin,1,skincare,4,sokong kesihatan manyeluruh,1,solat,1,solat awal waktu,1,story,3,stress,1,stress ibu,1,sumber makanan vitamin b,1,sunway geo,1,suplemen,4,suplemen shaklee,3,suplemen terbaik untuk hamil,1,suplemen untuk kulit,1,supplement,4,syaitan perosak manusia,1,syukur,1,taman soleh,1,TAMBAH PELABURAN ADAM50 DENGAN BONUS SHAKLEE,1,tanda-tanda resdung,1,tanggungjawab ibu bapa,1,tazkirah,1,telomeres,1,tenaga,1,Testimoni,1,Testimoni berjaya hamil,1,Testimoni cinch tea mix.,1,TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE,1,testimoni nutriferon,1,testimoni senggugut,1,testimoni vivix,1,Testimoni youth,1,Tingkatkan Imuniti kanak-kanak,1,tingkatkan kesihatan,1,tingkatkan tenaga sel,1,tips,15,Tips banyakkan susu ibu,1,tips hilangkan mukut berbau,1,TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR,1,tona tak sekata masalah kulit wajah,1,top,1,top 10 best seller,1,tren bukit malawati,1,TRIP,1,Trusted online seller,1,TUJUH TANDA HATI SUDAH MATI,1,tulang,1,tunngu dan respons,1,ulangkaji bab puasa,1,ulser dalam mulut,1,urutan kembung perut,1,urutan saraf,1,Ustaz Ahmad Dusuki,1,utamakan keluarga,1,vegan,1,viitamin D,1,Vita.-C,3,vitalea,2,vitamin,1,vitamin a,1,vitamin C,5,Vitamin c shaklee,1,vitamin E,1,Vitamin hati,1,vitamin ibu hamil,1,vitamin kanak-kanak,1,vitamin saraf,1,vitamin selamat,1,vitamin semulajadi,1,Vitamin tenaga,1,vitamin untuk hamil,1,vitamon,1,vivix,17,Vivix shaklee,3,WAHM,1,wanita cekal,1,wanita kuat,1,wanita tabah,1,water pitcher,1,Ya Allah ampunilah dosa-dosaku,1,Youth,5,youth activating serum,1,youth journey,1,Youth shaklee,1,youth skincare,3,
ltr
item
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU: PETUA CANTIK DAN SIHAT
PETUA CANTIK DAN SIHAT
https://4.bp.blogspot.com/-_y_QSXcnjJ0/WqKqcnh6zuI/AAAAAAAACNs/Bp7D70RnyykiZ6r7qJYi2ECD_D8a90YngCLcBGAs/s400/FB_IMG_1501812320438-01-01.jpeg
https://4.bp.blogspot.com/-_y_QSXcnjJ0/WqKqcnh6zuI/AAAAAAAACNs/Bp7D70RnyykiZ6r7qJYi2ECD_D8a90YngCLcBGAs/s72-c/FB_IMG_1501812320438-01-01.jpeg
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU
https://www.fatinhamzah.com/2018/03/petua-cantik-dan-sihat.html
https://www.fatinhamzah.com/
http://www.fatinhamzah.com/
http://www.fatinhamzah.com/2018/03/petua-cantik-dan-sihat.html
true
3377529461045029243
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy