Monday, April 30, 2018

Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan vivix



Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan minuman kesihatan vivix

Assalamualaikum.

Entri sebelum ni saya ada kongsikan satu cerita mengenai masalah bell palsy yang dihidapi oleh sis Fiona. Beliau telah hampir sembuh dengan urutan saraf. Alhamdulillah dapr tukang urut saraf yang terbaik.

Namun bukan semua mampu untuk mendapatkan khidmat tukang urut saraf ni. Mungkin kekangan kenderan, masa dan kewangan untuk pergi ke tempat tersebut.

Ok sekarang saya nak share pulak bagaimana vivix dapat membantu masalah bell palsy. Vivix ni adalah minuman kesihatan yang berasaskan botanikal. Terdiri dari campuran unik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Lobak Ungu dan Elderberi Eropah yang kaya dengan pelbagai khasiat. Mari kita lihat satu-persatu kelebihan campuran botanikal tersebut.



vivix-shaklee
Minuman Kesihatan Vivix shaklee adalah berasaskan botanikal

1. MUSCADINE GRAPE

Muscadine Grape atau dikenali sebagai anggur liar mempunyai kandungan anti-oksida dan anti-inflamasi. Sebiji anggur liar ini adalah sebesar sebiji  bola golf  dan harganya pula boleh mencecah hingga ratusan ringgit.Wow!!!

Apa kelebihan MUSCADINE GRAPE?


  • mengandungi 20 kromosom anggur berbanding anggur biasa (19 kromosom).
  • 1 pasang kromoson yang lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat serta mengandungi asid elargik dalam kepekatan yang tinggi, iaitu 1 pytho - nutrient yang tiada dalam anggur lain.
  •  tumbuh di persekitaran yang unik dengan matahari yang kuat membuatkannya mempunyai lebih banyak polifenol dan resveratrol.
  • ia mempunya ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-oksidan.

muscadine-grape
Muscadine grape atau anggur liar ini kaya dengan anti-oksida dan anti-inflamasi


2. POLYGONUM CUSPIDATUM

Polygonum Cuspidatum atau lebih dikenali sebagai knotweed jepun merupakan sumber resveratrol. Digunakan untuk merumus suplemen anti penuaan dan perubatan cinaresveratrol. 

Apa kelebihan POLYGONUM CUSPIDATUM?

  • Membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet serta mengurangkan berat badan.
  • Juga merupakan sumber komersial resveratrol yang dapat membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu merendahkan kolesterol dan tekanan darah, serta mengurangkan berat badan.


Polygonum-Cuspidatum-vivix-shaklee
Polygonum Cuspidatum dalam vivix shaklee adalah sumber unggul bagi resveratrol


3. PURPLE CARROT

Purple Carrot merupakan sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids dan phenolics yang mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi. 

Apa kelebihan PURPLE CARROT?

  • Ianya dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi). 
  • Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu menyokong kesihatan pesakit jantung.
  • Selain itu, anthocyanins dapat memberikan kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang boleh mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


4. EUROPEAN ELDERBERRY

Elderberry dalam vivix mampu mencegah dan mengatasi pelbagai jenis penyakit yang berhubungan dengan sistem pernafasan seperti asma,  bronkitis, batuk,  sakit tenggorokan dan influenza.

Apa kelebihan EUROPEAN ELDERBERRY?

  • Elderberry mengandungi Sambucus agglutinins niagra yang bermanfaat untuk melindungi sel-sel sihat dalam tubuh dari serangan enfeksi flu.
  • Elderberry juga kaya dengan kandungan vitamin c sehingga jus ini bermanfaat membantu proses penyembuhan penyakit yang disebabkan oleh infeksi bakteria dan virus.
  • elderberries mampu melawan penyakit flu (terutamanya influenza A dan B) kerana ia mempunyai falonoid iaitu antioksidan yang kuat di mana ia mampu mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria mahupun virus.
  • mengandungi anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti-oksida, mengurangkan simptom sakit otot dan demam selsema.
  • bukan hanya kaya dengan anti-oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, dan tanning yang boleh merendahkan tahap kolestrol, menghalang kolestrol jahat, menyokong kesihatan kardiovaskular, memberi perlindungan kepada penyakit strok, mengurangkan stress serta memperbaiki penghadaman dan pencernaan.


Read more: Elderberry adalah salah satu bahan semulajadi untuk membantu masalah bell palsy.



Apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang sangat penting  untuk anti-penuaan semulajadi. Ia mampu bertindak hingga ke sel DNA. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, University Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol berjaya memelihara sel DNA yang rosak akibat radikal bebas.

Kat mana pulak nak dapatkan sumber resveratrol ni??? Resveratrol paling banyak terdapat pada Polygonum Cuspidatum dan anggur muscadine (anggur liar). Itu adalah antara bahan yang terdapat dalam vivix. Mahal tau anggur liar tu. Biasa lah barang baik & berkualiti memang mahal kan.


Apa pula radikal bebas tu?

Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil terhasil dari pencemaran, cahaya matahari, pemakanan, stress dan badan yang mempunyai lemak. Jadi apabila sel radikal bebas ni mula aktif maka pelbagai penyakit akan mula muncul. Prevention is better than cure, right? Jadi kena amik sumber yang berasaskan resveratrol untuk mencegah penyakit-penyakit bahaya di samping untuk awet muda 25 tahun gitew.


Bagaimana VIVIX bertindak membantu masalah bell palsy? 
Jadi apabila sel tidak sihat akibat pengaruh keadaan sekeliling terutamanya radikal bebas, maka sel itu perlu diperbaiki. Vivix bertindak dengan 4 mekanisme iaitu:

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

Secara ringkasnya bell palsy terjadi akibat otot yang merosot.  Sebelah muka akan jadi herot kerana saraf yang mengawal otot muka telah rosak. Muka akan terasa berat sebelah iaitu tiada reaksi atau kaku begitu sahaja. Masalah bell palsy ini juga mungkin boleh menyebabkan pesakit kehilangan deria rasa, masalah pengeluarana air liur dan air mata.

Bell palsy boleh terjadi dalam masa satu malam sahaja namun mengambil masa berminggu  untuk sembuh bergantung kepada tahap seriusnya penyakit tersebut serta ubatan dan rawatan yang diterima.

Seperti yang telah dibincangkan, vivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel termasuklah saraf. In sha allah dengan pengambilan vivix yang betul dan konsisten, masalah bell pasly ini boleh sembuh. Ikuti Perkongsian dari pesakit bell palsy yang sembuh dengan vivix.



bell-palsy-sembuh-dengan-vivix
Bell palsy sembuh dengan vivix



suplemen-shaklee-bantu-bell-palsy
Suplemen shaklee seperti Vivix, B-Complex, Omega Guard dan Vitamin E boleh membantu masalah bell palsy



Dengan pembelian 2 botol vivix anda boleh:
👍menjadi ahli shaklee secara percuma
👍dapat cash bonus untuk next month
👍dan yang paling best bole beli produk shaklee dengan harga ahli. Jauh lebih murah kan.

Kalau uols beli 2 botol vivix ni bole jimat dalam RM200 bila join member. Berbaloi kan. Silakan untuk join kumpulan AlFatehBiz. Kami sedia membimbing anda.



Notakaki: Vivix bukan ubat tetapi ia merupakan suplemen yang dapat membantu meningkatkan kesihatan serta mencegah daripada berlakunya penyakit pelbagai kronik.





Untuk pembelian, boleh direct wasap saya http://fatinhamzah.wasap.my  ATAU

Boleh klik esell ni untuk membuat pembelian dengan kad debit/kad kredit anda sendiri.

Happy shopping uols.


Fatin Hamzah 1094300
Pengedar Shaklee Meru Klang.
COD di sekitar Meru, Kapar, Setia Taipan dan Setia Alam.



1 comment: