Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan vivix

SHARE:

Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan minuman kesihatan vivix Assalamualaikum. Entri sebelum ni saya ada kongsikan satu cer...



Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan minuman kesihatan vivix

Assalamualaikum.

Entri sebelum ni saya ada kongsikan satu cerita mengenai masalah bell palsy yang dihidapi oleh sis Fiona. Beliau telah hampir sembuh dengan urutan saraf. Alhamdulillah dapr tukang urut saraf yang terbaik.

Namun bukan semua mampu untuk mendapatkan khidmat tukang urut saraf ni. Mungkin kekangan kenderan, masa dan kewangan untuk pergi ke tempat tersebut.

Ok sekarang saya nak share pulak bagaimana vivix dapat membantu masalah bell palsy. Vivix ni adalah minuman kesihatan yang berasaskan botanikal. Terdiri dari campuran unik Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Lobak Ungu dan Elderberi Eropah yang kaya dengan pelbagai khasiat. Mari kita lihat satu-persatu kelebihan campuran botanikal tersebut.



vivix-shaklee
Minuman Kesihatan Vivix shaklee adalah berasaskan botanikal

1. MUSCADINE GRAPE

Muscadine Grape atau dikenali sebagai anggur liar mempunyai kandungan anti-oksida dan anti-inflamasi. Sebiji anggur liar ini adalah sebesar sebiji  bola golf  dan harganya pula boleh mencecah hingga ratusan ringgit.Wow!!!

Apa kelebihan MUSCADINE GRAPE?


  • mengandungi 20 kromosom anggur berbanding anggur biasa (19 kromosom).
  • 1 pasang kromoson yang lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat serta mengandungi asid elargik dalam kepekatan yang tinggi, iaitu 1 pytho - nutrient yang tiada dalam anggur lain.
  •  tumbuh di persekitaran yang unik dengan matahari yang kuat membuatkannya mempunyai lebih banyak polifenol dan resveratrol.
  • ia mempunya ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-oksidan.

muscadine-grape
Muscadine grape atau anggur liar ini kaya dengan anti-oksida dan anti-inflamasi


2. POLYGONUM CUSPIDATUM

Polygonum Cuspidatum atau lebih dikenali sebagai knotweed jepun merupakan sumber resveratrol. Digunakan untuk merumus suplemen anti penuaan dan perubatan cinaresveratrol. 

Apa kelebihan POLYGONUM CUSPIDATUM?

  • Membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet serta mengurangkan berat badan.
  • Juga merupakan sumber komersial resveratrol yang dapat membantu melambatkan proses penuaan.
  • Membantu merendahkan kolesterol dan tekanan darah, serta mengurangkan berat badan.


Polygonum-Cuspidatum-vivix-shaklee
Polygonum Cuspidatum dalam vivix shaklee adalah sumber unggul bagi resveratrol


3. PURPLE CARROT

Purple Carrot merupakan sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids dan phenolics yang mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi. 

Apa kelebihan PURPLE CARROT?

  • Ianya dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi). 
  • Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu menyokong kesihatan pesakit jantung.
  • Selain itu, anthocyanins dapat memberikan kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang boleh mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.


4. EUROPEAN ELDERBERRY

Elderberry dalam vivix mampu mencegah dan mengatasi pelbagai jenis penyakit yang berhubungan dengan sistem pernafasan seperti asma,  bronkitis, batuk,  sakit tenggorokan dan influenza.

Apa kelebihan EUROPEAN ELDERBERRY?

  • Elderberry mengandungi Sambucus agglutinins niagra yang bermanfaat untuk melindungi sel-sel sihat dalam tubuh dari serangan enfeksi flu.
  • Elderberry juga kaya dengan kandungan vitamin c sehingga jus ini bermanfaat membantu proses penyembuhan penyakit yang disebabkan oleh infeksi bakteria dan virus.
  • elderberries mampu melawan penyakit flu (terutamanya influenza A dan B) kerana ia mempunyai falonoid iaitu antioksidan yang kuat di mana ia mampu mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria mahupun virus.
  • mengandungi anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti-oksida, mengurangkan simptom sakit otot dan demam selsema.
  • bukan hanya kaya dengan anti-oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, dan tanning yang boleh merendahkan tahap kolestrol, menghalang kolestrol jahat, menyokong kesihatan kardiovaskular, memberi perlindungan kepada penyakit strok, mengurangkan stress serta memperbaiki penghadaman dan pencernaan.


Read more: Elderberry adalah salah satu bahan semulajadi untuk membantu masalah bell palsy.



Apakah yang dimaksudkan dengan Resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang sangat penting  untuk anti-penuaan semulajadi. Ia mampu bertindak hingga ke sel DNA. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, University Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol berjaya memelihara sel DNA yang rosak akibat radikal bebas.

Kat mana pulak nak dapatkan sumber resveratrol ni??? Resveratrol paling banyak terdapat pada Polygonum Cuspidatum dan anggur muscadine (anggur liar). Itu adalah antara bahan yang terdapat dalam vivix. Mahal tau anggur liar tu. Biasa lah barang baik & berkualiti memang mahal kan.


Apa pula radikal bebas tu?

Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil terhasil dari pencemaran, cahaya matahari, pemakanan, stress dan badan yang mempunyai lemak. Jadi apabila sel radikal bebas ni mula aktif maka pelbagai penyakit akan mula muncul. Prevention is better than cure, right? Jadi kena amik sumber yang berasaskan resveratrol untuk mencegah penyakit-penyakit bahaya di samping untuk awet muda 25 tahun gitew.


Bagaimana VIVIX bertindak membantu masalah bell palsy? 
Jadi apabila sel tidak sihat akibat pengaruh keadaan sekeliling terutamanya radikal bebas, maka sel itu perlu diperbaiki. Vivix bertindak dengan 4 mekanisme iaitu:

1) Cell Defence : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
2) Cell Energy : memberi tenaga kepada sel yang lemah
3) Cell Repair : membaiki sel yang telah rosak
4) Cell Performance : meningkatkan prestasi sel

Secara ringkasnya bell palsy terjadi akibat otot yang merosot.  Sebelah muka akan jadi herot kerana saraf yang mengawal otot muka telah rosak. Muka akan terasa berat sebelah iaitu tiada reaksi atau kaku begitu sahaja. Masalah bell palsy ini juga mungkin boleh menyebabkan pesakit kehilangan deria rasa, masalah pengeluarana air liur dan air mata.

Bell palsy boleh terjadi dalam masa satu malam sahaja namun mengambil masa berminggu  untuk sembuh bergantung kepada tahap seriusnya penyakit tersebut serta ubatan dan rawatan yang diterima.

Seperti yang telah dibincangkan, vivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel termasuklah saraf. In sha allah dengan pengambilan vivix yang betul dan konsisten, masalah bell pasly ini boleh sembuh. Ikuti Perkongsian dari pesakit bell palsy yang sembuh dengan vivix.



bell-palsy-sembuh-dengan-vivix
Bell palsy sembuh dengan vivix



suplemen-shaklee-bantu-bell-palsy
Suplemen shaklee seperti Vivix, B-Complex, Omega Guard dan Vitamin E boleh membantu masalah bell palsy



Dengan pembelian 2 botol vivix anda boleh:
👍menjadi ahli shaklee secara percuma
👍dapat cash bonus untuk next month
👍dan yang paling best bole beli produk shaklee dengan harga ahli. Jauh lebih murah kan.

Kalau uols beli 2 botol vivix ni bole jimat dalam RM200 bila join member. Berbaloi kan. Silakan untuk join kumpulan AlFatehBiz. Kami sedia membimbing anda.



Notakaki: Vivix bukan ubat tetapi ia merupakan suplemen yang dapat membantu meningkatkan kesihatan serta mencegah daripada berlakunya penyakit pelbagai kronik.





Untuk pembelian, boleh direct wasap saya http://fatinhamzah.wasap.my  ATAU

Boleh klik esell ni untuk membuat pembelian dengan kad debit/kad kredit anda sendiri.

Happy shopping uols.


Fatin Hamzah 1094300
Pengedar Shaklee Meru Klang.
COD di sekitar Meru, Kapar, Setia Taipan dan Setia Alam.



COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...
Name

10 fakta kelahiran,1,10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak,1,100% vegan,1,15 nasihat untuk umur 50 tahun,1,19 vitamin,1,20 tips tenang,1,2019,1,2020,1,3 Nutrisi Lengkap Untuk Berpuasa,1,3C,1,3C shaklee,3,5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita,1,5 sebab pilih esp shaklee,1,abang,1,ADAM50,1,adik,1,aelalulah bercakap dengan anak,1,ahli,1,aktiviti,2,al manna,1,Alfalfa,5,AlFatehBiz,11,AlFAtehBiz founder,1,AlFatehBizFounder,5,amalan 5 perkara,1,anak lambat bercakap,1,anak permata hatiku,2,anak-anak,2,anak-anak permata hatiku.,1,anemia,1,ANGGUR MUSCADINE,1,anti-aging,1,antibodi,1,apeech delay,1,aqiem rusli,1,arabic gum,1,AS 1Malaysia,1,ASB,1,asb online,1,atasi anemia,1,atasi bell palsy,2,ATASI KAYAP DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE,1,Atasi Masalah Resdung,1,atasi mulut berbau,1,atasi senggugut,1,autisme,1,awet muda,2,ayah,1,azan bayi,1,B complex shaklee,1,b-complex,1,Balik kerja on time,1,bantu masalah demam,1,banyakkan susu,1,basic H,2,basuh tangan,1,BAYI 2018,1,bcomplex,4,Bell palsy,1,beribadat,1,bersedekah,1,bertaubat,1,bestseller,1,bisikan syaitan,1,bisnes,4,bisnes shaklee,5,body,1,bonus,2,bronkitis,1,bukit malawati,1,cantik,2,CAR BONUS,1,Cara atasi anak lambat bercakap,1,CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,carotomax,3,CASH BONUS,1,cegah kanser prostat,1,child talk,1,children,2,cinch tea mix,1,cinchtea,2,COD,1,coli baru,1,Collagen powder,1,consumer,2,CONVENTION,1,CoQ Trol Plus,2,cucuk imunisasi,1,Cukup di sini,1,dahwah tanpa henti,1,dakwah tanpa henti,1,Dato' Seri Siti Nurhaliza,1,denggi,1,detok,1,detoks,2,detox,2,diet sihat,2,Dr.Forrest,1,DTX Complex,1,Ejen Dropship Shaklee diperlukan,1,elak kanser prostat,2,elak sembelit,2,esp,7,ESP SHAKLEE,1,EUROPEAN ELDERBERRIES,2,Fahami tujuh perkara dalam kehidupan,1,famili,3,fatty liver,1,fikir positif,1,fokus,1,garlic,1,garliccomplex,2,gaya hidup sihat,3,Gejala-gejala HFMD,1,get clean water,1,gigi,1,GLA,3,haid tiba,1,halal,1,hamil,2,HARI RAYA EIDULFITR,1,hati bengkak,1,hati berlemak,1,herbal blend,3,herblax,2,hfmd,1,HIDUP MEMERLUKAN PERUBAHAN,1,hidup positif,1,hidup untuk kerja,1,hikmah azan,1,ibu,1,ibu hamil,2,ibu hebat,1,ibu menyusu,1,ibuku,1,Ikhtiar hamil,2,Imam An-Nawawi,1,imunisasi,1,imuniti,1,Indah,1,info kesihatan,2,inovatif,2,INSENTIF SHAKLEE,1,insurans takaful,1,interferons,1,istimewa,1,jadi ahli shaklee,1,jadi rakan kepada anak anda,1,Jadilah orang yang bahagia,1,jaga kebersihan,1,JAGA KESIHATAN,2,jagalah Allah,1,jalan-jalan,1,jana income,1,jana income shaklee,2,jangkitam saluran kencing,1,jangkitan pundi-pundi udara,1,jangkitan salur pernafasan,1,jannah,1,jantung,1,jeragat,1,jerawat,1,join,1,join ahli shaklee,1,join member shaklee,1,JOM SIHAT,1,kakak,1,Kaki dan Mulut HFMD,1,kalsium,2,kanak-kanak,6,Kaum ibu,1,kawal nafsu makan,1,kayap,1,Kebaikan minyak kelapa sawit,1,kebaikan vitamin E,3,kehidupan,1,keluarga,1,keluarga jannah,1,Kemasukan darjah 1,1,kemasukan pra sekolah,1,kematian,1,kembung perut,1,kementerian kesihatan malaysia,1,kementerian pendidikan malaysia,1,kenangan,1,kencing berbuih,1,Kencing kotor,1,kencing tak lawas,1,kencing tikus,1,Kepentingan suplemen,3,kepentingan vitamin B,1,keputihan,1,kerja itu satu ibadah,1,kerja untuk hidup,1,Kesan ambil supelemen,1,kesan pakai youth,1,kesihatan,4,kesihatan sendi,1,kesuburan,2,KHUTBAH DI ARAB SAUDI,1,kolagen,1,kolestrol,3,kolestrol HDL,1,kolestrol jahat,1,kolestrol LDL,2,kreatif,2,kulit,4,KULIT ANJAL,1,kulit bersih dan sihat,1,KULIT GEBU,1,kulit wajah cantik serta awet muda,1,kurangkan sakit ketika mengandung,1,kurus,3,kuruskan badan,1,lagu,1,langkah cegah hfmd,1,lecithin,1,lelaki,1,Leptospirosis,1,like,1,luka bersalin normal,1,Luka episiotomi,1,luminous gel oil cleanser,1,lumpuh sebelah muka,1,magnesium,1,maka Allah akan menjagamu,1,Makan lebih sayur,1,makanan sihat,1,manfaat utama bcomplex,1,mari melabur,1,mari menabung,1,masalah cyst,1,Masalah fibroid,1,masalah prostat,1,master,1,mata,1,mati,1,Meal shakes shaklee,1,mealshake,2,Melahirkan anak adalah satu jihad,1,melakukan kebaikan,1,membeli rumah,1,mencari kekuatan diri,1,mencari rezeki,2,mengandung,1,mengatasi masalah kolestrol dan jantung,1,mengelakkan risiko mendapat kanser,1,Mengundanh rezeki,1,MENINGKATKAN KESUBURAN,1,Menjemput rezeki,1,menyewa rumah,1,meremajakan kulit wajah,1,milk booster,1,minda fokus dan tajam,1,mitokondria,1,moisturizer,1,motivasi,17,Motivasi diri,1,muhasabah diri,1,Mulut berbau,1,MUSCADINE GRAPE,1,muzium bukit malawati,1,myASNB,1,naikkan berat badan,1,nasihat,1,nasihat untuk ibu,1,niat berpuasa,1,niat buka puasa,1,night cream,1,noriah,1,nutrien,1,nutriferon,8,nutrisi lengkap,1,Nutrisi sihat,1,omega guard,3,omegaguard,1,Online,1,organik,1,Ostematrik,1,ostematrix,2,page,1,Paras normal trigeliserida,1,pasangan hidup,1,pelabur bijak,1,pelaburan,1,peluang bisnes dengan Shaklee,1,pemakanan,2,pemakanan sunnah,1,penapis air,1,penapis air murah dan jimat,1,pengalaman bersalin,1,pengalaman hamil,1,pengedar,6,PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG,16,pengedar shaklee meru klang,16,Pengedar shaklee meru klang Dr. Zubaidi,1,pengedar shaklee yabg aktif,1,pengedar shaklee yang dipercayai,1,penjagaan kulit wajah,1,Penyakit Tangan,1,peppermint ginger plus,5,perfecting skin toner,1,performance drink,2,perisai,2,Petua awet muda,1,phytocol,1,pneumonia,1,polluxbiz,2,POLYGONUM CUSPIDATUM,2,produk penjagaan baby,1,produk penjagaan kulit wajah,1,promo,6,Promo mei 2018,1,promo youth,1,Promosi shaklee,1,PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,punca hfmd,1,PUNCA KAYAP TERJADI,1,PURPLE CARROT,2,pythocol-st,1,rabun,1,radiance c&e,1,radikal bebas,1,Radio IKIM,1,rakan responsif,1,rasa sakit ibu mengandung,1,rawat gastrik,1,rawatan kencing tikus,1,resdung,1,resipi esp barli,1,resveratrol,2,RESVERATROL mengurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi,1,sabah,1,sabar,1,sakit hamil,1,sakit lutut,3,sakit sendi,1,saraf,2,sedekah,1,segera,1,selamat berpuasa,1,selamat hari ibu,1,selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak,1,selesema dan batuk,1,sembelit,2,semulajadi,1,sentiasa berkesan,1,sentiasa mesra alam,1,sentiasa selamat,1,senyum,1,set,6,Set anemia,1,set berpantang,1,set detoks shaklee,1,set imuniti kanak-kanak,1,set kanak-kanak shaklee,1,SET KESUBURAN SHAKLEE,1,set kolestrol,1,set menyusu shaklee,1,set penyusuan,1,set prenatal,1,set senggugut shaklee,1,set subur shaklee,1,set tenaga,1,SHAKLE MERU KLANG,1,shaklee,54,shaklee baby,3,shaklee effect,1,shaklee ejen,1,shaklee meru klang,2,shopping di shaklee,1,short tour,1,si comel pipi merah,1,SID rajin,1,sihat,6,sihat dan cantik,1,silaturrahim,1,simpanan,1,sistem pelepasan,1,siti aafiyah,1,siti selamat bersalin,1,skincare,4,sokong kesihatan manyeluruh,1,solat,1,solat awal waktu,1,story,3,stress,1,stress ibu,1,sumber makanan vitamin b,1,sunway geo,1,suplemen,4,suplemen shaklee,3,suplemen terbaik untuk hamil,1,suplemen untuk kulit,1,supplement,4,syaitan perosak manusia,1,syukur,1,syurga,1,taman soleh,1,TAMBAH PELABURAN ADAM50 DENGAN BONUS SHAKLEE,1,tanda-tanda resdung,1,tanggungjawab ibu bapa,1,tazkirah,1,telomeres,1,tenaga,1,Testimoni,1,Testimoni berjaya hamil,1,Testimoni cinch tea mix.,1,TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE,1,testimoni nutriferon,1,testimoni senggugut,1,testimoni vivix,1,Testimoni youth,1,Tingkatkan Imuniti kanak-kanak,1,tingkatkan kesihatan,1,tingkatkan tenaga sel,1,tips,16,Tips banyakkan susu ibu,1,tips hilangkan mukut berbau,1,TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR,1,tona tak sekata masalah kulit wajah,1,top,1,top 10 best seller,1,tren bukit malawati,1,TRIP,1,Trusted online seller,1,TUJUH TANDA HATI SUDAH MATI,1,tulang,1,tunngu dan respons,1,ulangkaji bab puasa,1,ulser dalam mulut,1,urutan kembung perut,1,urutan saraf,1,Ustaz Ahmad Dusuki,1,utamakan keluarga,1,vegan,1,viitamin D,1,Vita.-C,3,vitalea,2,vitamin,1,vitamin a,1,vitamin C,5,Vitamin c shaklee,1,vitamin E,1,Vitamin hati,1,vitamin ibu hamil,1,vitamin kanak-kanak,1,vitamin saraf,1,vitamin selamat,1,vitamin semulajadi,1,Vitamin tenaga,1,vitamin untuk hamil,1,vitamon,1,vivix,17,Vivix shaklee,3,WAHM,1,wanita cekal,1,wanita kuat,1,wanita tabah,1,water pitcher,1,Ya Allah ampunilah dosa-dosaku,1,Youth,5,youth activating serum,1,youth journey,1,Youth shaklee,1,youth skincare,3,
ltr
item
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU: Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan vivix
Atasi Bell Palsy secara semulajadi dengan vivix
https://3.bp.blogspot.com/-mFdXDooPGNA/WuZmieL08BI/AAAAAAAADMQ/LW-OFrUx5ocWV2JoMKPFiz_xcI-6BRq2ACLcBGAs/s400/vivix.JPG
https://3.bp.blogspot.com/-mFdXDooPGNA/WuZmieL08BI/AAAAAAAADMQ/LW-OFrUx5ocWV2JoMKPFiz_xcI-6BRq2ACLcBGAs/s72-c/vivix.JPG
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU
https://www.fatinhamzah.com/2018/04/atasi-bell-palsy-secara-semulajadi.html
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/2018/04/atasi-bell-palsy-secara-semulajadi.html
true
3377529461045029243
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy