Friday, May 4, 2018

Atasi masalah sembelit anak anda

Atasi masalah sembelit anak anda dengan mealshakes


Dalam Meal shakes Shaklee ada Arabic Gum? Betul lah cuba tgk kat label tu. Nampak kan?

mealshake-atasi-sembelit
Mealshakes atasi masalah sembelit kanak-kanak
READ MORE: VIVIX

https://kedaivitaminsylvia.blogspot.my/2018/04/bagaimana-vivix-bantu-menghilangkan.html?m=1

Kebaikan Arabic Gum

Manna atau dikenali juga sebagai Arabic Gum, kaya dengan fiber diet yang boleh larut yang memudahkan sistem pencernaan. Di antara kebaikan  Arabic Gum adalah:

  • Membantu proses gastrointestinal badan. 
  • Mengandungi serat yang membantu mengurangkan gas dalam badan. 
  • Menggalakkan pembiakan bakteria sihat di dalam perut dan 
  • Ia mencegah kanser kolon, sembelit dan cirit-birit. 
  • Membantu melawan penyakit kencing manis dan jantung. 
  • Memberi rasa kenyang yang berpanjangan.

kenapa-mealshake
Kenapa-mealshake
PROMO MEI 2018: MEALSHAKE


Di antara kebaikan Meal shakes pula adalah:

1) Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap. 

Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2) Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel. 

Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imuniti kanak-kanak.

3) Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran.

Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses tumbesaran kanak-kanak.

4)  Meal Shakes mengandungi antioksidan.

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawan penuaan sel. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulit.

Mengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen sebagai ejen detoks

Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan. 

Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Jadi Meal shakes bukan hanya sesuai untuk kanak-kanak malah golongan dewasa juga.

Mealshake-shaklee
Harga retail Mealshake shaklee RM127

Bulan ni ada promo Meal shakes tau. Beli 2 tong dapat less 10%. Boleh wasap che fatin ye http://fatinhamzah.wasap.my ATAU klik esell untuk pembelian dengan kad kredit/kad debit sendiri.


Fatin Hamzah 0175438337
Pengedar Shaklee Meru, Klang

11 comments:

  1. Mealshake baik untukuanak yang picky eater juga..

    ReplyDelete
  2. Semesti Meal Shakes sesuai untuk semua golongan, orang dewasa yang tidak suka multivitamin tablet, try lah Meal Shakes! Ternyata kaya dengan vitamin dan mineral!

    ReplyDelete
  3. Anak saya pun ada masalah sembelit dulu. Bila bagi mealshakes settle dah prob ni hehe

    ReplyDelete
  4. Mealshake pun bagus tingkatkan selera makan anak

    ReplyDelete
  5. Sejak amalkan mealshakes, anak pun makin berselera makan. Kalau dulu, sehari makan 3/4 sudu ja nasi.

    ReplyDelete
  6. Mealshake bantu elak sembelit pada anak2

    ReplyDelete
  7. Anak sya pun minum mealshake, dia x pernah sembelit & selera makan pun bertambah

    ReplyDelete
  8. promo best..boleh save 6% GST.. lepas tu ada lagi extra 4% diskaun.. berbaloi sangat..

    ReplyDelete
  9. Terbaik mealshake ni. Bkn hanya sesuai utk kanak2 malah dewasa juga.

    ReplyDelete