PENAPIS AIR MURAH DAN JIMAT

SHARE:

PENAPIS AIR MURAH DAN JIMAT Kenapa kita perlukan air yang bersih?  Secara ringkasnya tubuh kita terdiri daripada 80% air. Jika 1% ai...

PENAPIS AIR MURAH DAN JIMAT

Kenapa kita perlukan air yang bersih? 

Secara ringkasnya tubuh kita terdiri daripada 80% air. Jika 1% air hilang dari badan, kita akan merasa sangat haus. Air merupakan sumber utama tenaga untuk otak dan tubuh. Ia juga merupakan cairan yang bergerak dari sistem badan untuk menghilangkan racun dan mencegah sebarang penyakit. Apabila air cukup, suhu badan dapat diseimbangkan dan kita akan rasa lebih sihat. Darah juga memerlukan air untuk membuat sel-sel baru yang sihat, kerana 80% darah terdiri daripada air. Jadi amatlah penting bagi kita untuk mendapatkan air yang bersih untuk tubuh badan kita.


risiko-minum-air-tidak-bersih
Risiko Minum Air Tidak Bersih

5 sebab kita perlukan penapis air dirumah.

1) AIR PUNCA PENYAKIT?

Ramai yang masih tidak sedar tentang kepentingan AIR yang kita minum. Setiap hari manusia, haiwan, dan tumbuh-tumbuhan memerlukan air untuk meneruskan kehidupan. Tubuh badan manusia terdiri daripada 80% air. Untuk tubuh yang sihat, dapatkan air yang bersih. Jika air tidak bersih, seluruh badan kita akan jadi tidak elok. Maka sebab itulah air yang diminum perlu ditapis seperti kata Prof. Dr Muhaya di bawah.



Dr Muhaya pernah kongsikan tentang kepentingan meminum air bersih.

2) PENCEMARAN AIR TANPA KITA SEDAR

Pengalaman saya sendiri, apabila minum air yang tidak ditapis, saya mudah diserang cirit-birit. Saya mempunyai masalah perut yang sensitif dan gastrik yang kronik. Pernah satu ketika dulu, hampir setiap minggu saya akan ke klinik sebab cirit-birit. Doktorlah yang telah mencadangkan kepada saya supaya memasang penapis air. Bila dah pasang penapis air, setiap 2 minggu saya akan cuci. Alangkah terkejutnya saya apabila melihat katrij penapis air tu hitam, berlendir, berlumpur dan berkarat. Sebelum ini tak dapat dilihat dengan mata kasar. Kotor sungguh! Bayangkan air yang kotor memasuki badan kita. Secara tidak langsung akan merosakkan sistem dalam badan kita. Jadi jangan pandang ringan ye.


katrij-penapis-kotor
Katrij penapis kotor menunjukkan tahap kebersihan air yang disalurkan ke rumah kita.

3) TANGKI SIMPANAN AIR TIDAK DIBERSIHKAN

Agak-agak bila kali terakhir anda membersihan tangki simpanan air? Kalau duduk di rumah teres bolehlah dibersihkan sendiri. Kalau di rumah flat, siapa yang bertanggungjawab untuk membersihakan tangki air tersebut. Biasanya air yang disimpan di dalam tangki ini adalah bagi tujuan mandian dan basuhan. Tetapi jika bekalan air terputus, air simpanan akan disambungkan terus ke sinki dapur. Jika pernah mencuci tangki simpanan, pastinya ada keladak dan kotoran. Atau mungkin juga ada bendasing lain seperti cicak, lipas dan serangga yang mati di dalamnya. Jadi selalulah jenguk tangki simpanan air tu. Jika perlu bersihkannya. 

4) AIR VENDING MESIN KOTOR 

Ada sesetengah vending mesin yang disediakan adalah kotor. Berikut merupakan artikel dari THE STAR, APRIL 2013.


air-vending-mesin-kotor
Air Vending mesin kotor


Air yang anda beli dari mesin layan diri mungkin tidak sebersih yang anda fikirkan. Sebanyak 29 sampel air telah diambil dari mesin tersebut di seluruh Lembah Klang dan hampir semuanya telah dicemari. Terdapat beberapa jenis bakteria berbahaya seperti E. coli, Koliform dan bakteria bertoksin Clostridium perfringens – jenis bakteria yang sama terdapat di dalam air kumbahan yang tidak dirawat.
The Star menjalankan beberapa ujian bersama dengan Forum Air Malaysia, sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara. Forum Air Malaysia membuat ujian terhadap 14 sampel pada April manakala The Star menjalankan ujian terhadap 15 sampel. Sampel-sampel air diambil dari mesin layan diri di Subang Jaya, Cheras, Klang dan Kuala Lumpur.
Daripada ujian ke atas 14 sampel air, enam daripadanya didapati mempunyai sama ada Koliform atau E. coli dan tidak mengandungi klorin atau klorida bebas,” katanya. “Klorin bebas mesti ada, kerana ia adalah pembasmi kuman,”
Kata Pek. “Terdapat piawaian untuk menentukan berapa banyak klorin bebas diperlukan untuk digunakan dalam air terawat, tetapi kerana ia tidak dapat dikesan di dalam semua sampel ini, ia menunjukkan bahawa jumlah yang tidak mencukupi telah digunakan.”
Dalam ujian yang dijalankan oleh The Star dengan makmal bertauliah, semua 15 sampel didapati positif Koliform dan Clostridium perfringens. 
Mesin menjual air banyak terdapat di bangunan pejabat, kediaman dan universiti atau kolej.
Bagi mereka yang gemar membeli air melalui Vending Mesin ini, berfikirlah 2 kali kerana:
1. ia bukan saja membahayakan kesihatan anda malah boleh mendatangkan kemudaratan dalam masa jangka panjang
2. ia tidak praktikal dalam jangka masa panjang kerana adalah lebih baik anda membeli 1 sistem penapis air.
3. banyak membuang masa anda untuk pergi & balik ke vending mesin tersebut.
4. terpaksa menunggu giliran.
5. bayangkan kalau anda membawa lebih dari 1 botol air besar. Bukankah lebih selamat & selesa jika anda mempunyai 1 sistem penapis air yang disediakan di rumah sendiri. ada di rumah anda.

5) AIR MENGANDUNGI KLORIN

Klorin adalah bahan kimia yang digunakan di loji air untuk membunuh bakteria dalam air. Namun klorin ini juga adalah penyebab kepada berlakunya kanser untuk tempoh jangka masa panjang. Kesan klorin kepada tubuh manusia adalah:
1.  menjadi toksik kepada tubuh manusia jika terhidu
2. menghakis tisu manusia
3. amat merbahaya jika bergabung dengan bahan kimia lain seperti acetylene, ether, gas ammonia dan hidrogen.
bahaya-klorin
Bahaya klorin


Banyak bahayanya jika kita minum air yang tidak ditapis. Oleh itu sediakan penapis air di rumah anda. Shaklee memperkenalkan water pitcher atau juga dikenali sebagai Get Clean® Water Shaklee.

penapis-air-murah-jimat
Water Pitcher Shaklee adalah penapis air murah dan jimat


Get Clean® Water Shaklee.

Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi memelihara dan menjaga alam sekitar. 

air-yang-ditapis-water-pitcher
Hasil air yang ditapis oleh water pitcher


APA KELEBIHAN PENAPIS AIR SHAKLEE?


1.  Water pitcher ini berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis. Merupakan jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula. Ini menjadikannya penapis air yang setanding dengan jenama terkenal yang lain.


2.  Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat.

3.  Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin.

4.  Ringan, mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

5. Cara pemasangannya ringkas. Ikut je manual yang disediakan. Jimat masa dan tenaga.

6.  Tidak perlu penyelenggaraan untuk membersihkan filter. Cukup 300 liter atau 80 gelen, tukarlah filternya.

7.  Rasa air sangat segar dan air yang ditapis adalah sangat halus dan jernih.

8. Sangat mudah digunakan. Hanya tuangkan air ke dalam jag, tunggu sehingga selesai ditapis, kemudian sedia untuk diminum. 

Air yang bersih akan menjamin kuliti hidup kita. Mari kita bertukar kepada water pitcher shaklee ni.


 Dikongsikan testimoni pengguna Water Pitcher

mendapan-kotoran-air-ditapis-oleh-water-pitcher
Mendapan kotoran air yang telah ditapis oleh water pitcher.



testimoni-water-pitcher
Penapis air jimat dan murah. Boleh servis sendiri. Kualiti air pun terbaik.



testimoni-water-pitcher
Air yang ditapis oleh water pitcher sangat sedap untuk diminum.



testimoni-water-pitcher
Water Pitcher pilihan ramai pengguna.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut.
📞: 0175438337 atau http://fatinhamzah.wasap.my


Fatin Hamzah
Pengedar Shaklee Meru Klang

COMMENTS

BLOGGER: 6
Loading...
Name

10 fakta kelahiran,1,10 Punca Payudara Sakit Dan Membengkak,1,100% vegan,1,15 nasihat untuk umur 50 tahun,1,19 vitamin,1,20 tips tenang,1,2019,1,2020,1,3 Nutrisi Lengkap Untuk Berpuasa,1,3C,1,3C shaklee,3,5 kepentingan suplemen kepada tubuh badan kita,1,5 sebab pilih esp shaklee,1,ADAM50,1,aelalulah bercakap dengan anak,1,ahli,1,aktiviti,2,al manna,1,Alfalfa,5,AlFatehBiz,11,AlFAtehBiz founder,1,AlFatehBizFounder,5,amalan 5 perkara,1,anak lambat bercakap,1,anak permata hatiku,2,anak-anak,2,anak-anak permata hatiku.,1,anemia,1,ANGGUR MUSCADINE,1,anti-aging,1,antibodi,1,apeech delay,1,aqiem rusli,1,arabic gum,1,AS 1Malaysia,1,ASB,1,asb online,1,atasi anemia,1,atasi bell palsy,2,ATASI KAYAP DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE,1,Atasi Masalah Resdung,1,atasi mulut berbau,1,atasi senggugut,1,autisme,1,awet muda,2,azan bayi,1,B complex shaklee,1,b-complex,1,Balik kerja on time,1,bantu masalah demam,1,banyakkan susu,1,basic H,2,basuh tangan,1,BAYI 2018,1,bcomplex,4,Bell palsy,1,beribadat,1,bersedekah,1,bertaubat,1,bestseller,1,bisikan syaitan,1,bisnes,4,bisnes shaklee,5,body,1,bonus,2,bronkitis,1,bukit malawati,1,cantik,2,CAR BONUS,1,Cara atasi anak lambat bercakap,1,CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,carotomax,3,CASH BONUS,1,cegah kanser prostat,1,child talk,1,children,2,cinch tea mix,1,cinchtea,2,COD,1,coli baru,1,Collagen powder,1,consumer,2,CONVENTION,1,CoQ Trol Plus,2,cucuk imunisasi,1,Cukup di sini,1,dahwah tanpa henti,1,dakwah tanpa henti,1,Dato' Seri Siti Nurhaliza,1,denggi,1,detok,1,detoks,2,detox,2,diet sihat,2,Dr.Forrest,1,DTX Complex,1,Ejen Dropship Shaklee diperlukan,1,elak kanser prostat,2,elak sembelit,2,esp,7,ESP SHAKLEE,1,EUROPEAN ELDERBERRIES,2,famili,3,fatty liver,1,fikir positif,1,fokus,1,garlic,1,garliccomplex,2,gaya hidup sihat,3,Gejala-gejala HFMD,1,get clean water,1,gigi,1,GLA,3,haid tiba,1,halal,1,hamil,2,HARI RAYA EIDULFITR,1,hati bengkak,1,hati berlemak,1,herbal blend,3,herblax,2,hfmd,1,HIDUP MEMERLUKAN PERUBAHAN,1,hidup positif,1,hidup untuk kerja,1,hikmah azan,1,ibu hamil,2,ibu hebat,1,ibu menyusu,1,ibuku,1,Ikhtiar hamil,2,Imam An-Nawawi,1,imunisasi,1,imuniti,1,Indah,1,info kesihatan,2,inovatif,2,INSENTIF SHAKLEE,1,insurans takaful,1,interferons,1,istimewa,1,jadi ahli shaklee,1,jadi rakan kepada anak anda,1,jaga kebersihan,1,JAGA KESIHATAN,2,jagalah Allah,1,jalan-jalan,1,jana income,1,jana income shaklee,2,jangkitam saluran kencing,1,jangkitan pundi-pundi udara,1,jangkitan salur pernafasan,1,jantung,1,jeragat,1,jerawat,1,join,1,join ahli shaklee,1,join member shaklee,1,JOM SIHAT,1,Kaki dan Mulut HFMD,1,kalsium,2,kanak-kanak,6,Kaum ibu,1,kawal nafsu makan,1,kayap,1,Kebaikan minyak kelapa sawit,1,kebaikan vitamin E,3,Kemasukan darjah 1,1,kemasukan pra sekolah,1,kembung perut,1,kementerian kesihatan malaysia,1,kementerian pendidikan malaysia,1,kenangan,1,kencing berbuih,1,Kencing kotor,1,kencing tak lawas,1,kencing tikus,1,Kepentingan suplemen,3,kepentingan vitamin B,1,keputihan,1,kerja itu satu ibadah,1,kerja untuk hidup,1,Kesan ambil supelemen,1,kesan pakai youth,1,kesihatan,4,kesihatan sendi,1,kesuburan,2,KHUTBAH DI ARAB SAUDI,1,kolagen,1,kolestrol,3,kolestrol HDL,1,kolestrol jahat,1,kolestrol LDL,2,kreatif,2,kulit,4,KULIT ANJAL,1,kulit bersih dan sihat,1,KULIT GEBU,1,kulit wajah cantik serta awet muda,1,kurangkan sakit ketika mengandung,1,kurus,3,kuruskan badan,1,lagu,1,langkah cegah hfmd,1,lecithin,1,lelaki,1,Leptospirosis,1,like,1,luka bersalin normal,1,Luka episiotomi,1,luminous gel oil cleanser,1,lumpuh sebelah muka,1,magnesium,1,maka Allah akan menjagamu,1,Makan lebih sayur,1,makanan sihat,1,manfaat utama bcomplex,1,mari melabur,1,mari menabung,1,masalah cyst,1,Masalah fibroid,1,masalah prostat,1,master,1,mata,1,Meal shakes shaklee,1,mealshake,2,Melahirkan anak adalah satu jihad,1,melakukan kebaikan,1,membeli rumah,1,mencari kekuatan diri,1,mencari rezeki,2,mengandung,1,mengatasi masalah kolestrol dan jantung,1,mengelakkan risiko mendapat kanser,1,Mengundanh rezeki,1,MENINGKATKAN KESUBURAN,1,Menjemput rezeki,1,menyewa rumah,1,meremajakan kulit wajah,1,milk booster,1,minda fokus dan tajam,1,mitokondria,1,moisturizer,1,motivasi,16,Motivasi diri,1,muhasabah diri,1,Mulut berbau,1,MUSCADINE GRAPE,1,muzium bukit malawati,1,myASNB,1,naikkan berat badan,1,nasihat,1,nasihat untuk ibu,1,niat berpuasa,1,niat buka puasa,1,night cream,1,noriah,1,nutrien,1,nutriferon,8,nutrisi lengkap,1,Nutrisi sihat,1,omega guard,3,omegaguard,1,Online,1,organik,1,Ostematrik,1,ostematrix,2,page,1,Paras normal trigeliserida,1,pelabur bijak,1,pelaburan,1,peluang bisnes dengan Shaklee,1,pemakanan,2,pemakanan sunnah,1,penapis air,1,penapis air murah dan jimat,1,pengalaman bersalin,1,pengalaman hamil,1,pengedar,6,PENGEDAR SHAKLE MERU KLANG,15,pengedar shaklee meru klang,15,Pengedar shaklee meru klang Dr. Zubaidi,1,pengedar shaklee yabg aktif,1,pengedar shaklee yang dipercayai,1,penjagaan kulit wajah,1,Penyakit Tangan,1,peppermint ginger plus,5,perfecting skin toner,1,performance drink,2,perisai,2,Petua awet muda,1,phytocol,1,pneumonia,1,polluxbiz,2,POLYGONUM CUSPIDATUM,2,produk penjagaan baby,1,produk penjagaan kulit wajah,1,promo,6,Promo mei 2018,1,promo youth,1,Promosi shaklee,1,PUNCA DAN CARA MENGATASI KAYAP DENGAN BERKESAN,1,punca hfmd,1,PUNCA KAYAP TERJADI,1,PURPLE CARROT,2,pythocol-st,1,rabun,1,radiance c&e,1,radikal bebas,1,Radio IKIM,1,rakan responsif,1,rasa sakit ibu mengandung,1,rawat gastrik,1,rawatan kencing tikus,1,resdung,1,resipi esp barli,1,resveratrol,2,RESVERATROL mengurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi,1,sabah,1,sabar,1,sakit hamil,1,sakit lutut,3,sakit sendi,1,saraf,2,sedekah,1,segera,1,selamat berpuasa,1,selamat hari ibu,1,selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak,1,selesema dan batuk,1,sembelit,2,semulajadi,1,sentiasa berkesan,1,sentiasa mesra alam,1,sentiasa selamat,1,senyum,1,set,6,Set anemia,1,set berpantang,1,set detoks shaklee,1,set imuniti kanak-kanak,1,set kanak-kanak shaklee,1,SET KESUBURAN SHAKLEE,1,set kolestrol,1,set menyusu shaklee,1,set penyusuan,1,set prenatal,1,set senggugut shaklee,1,set subur shaklee,1,set tenaga,1,SHAKLE MERU KLANG,1,shaklee,54,shaklee baby,3,shaklee effect,1,shaklee ejen,1,shaklee meru klang,2,shopping di shaklee,1,short tour,1,si comel pipi merah,1,SID rajin,1,sihat,6,sihat dan cantik,1,silaturrahim,1,simpanan,1,sistem pelepasan,1,siti aafiyah,1,siti selamat bersalin,1,skincare,4,sokong kesihatan manyeluruh,1,solat,1,solat awal waktu,1,story,3,stress,1,stress ibu,1,sumber makanan vitamin b,1,sunway geo,1,suplemen,4,suplemen shaklee,3,suplemen terbaik untuk hamil,1,suplemen untuk kulit,1,supplement,4,syaitan perosak manusia,1,syukur,1,taman soleh,1,TAMBAH PELABURAN ADAM50 DENGAN BONUS SHAKLEE,1,tanda-tanda resdung,1,tanggungjawab ibu bapa,1,tazkirah,1,telomeres,1,tenaga,1,Testimoni,1,Testimoni berjaya hamil,1,Testimoni cinch tea mix.,1,TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE,1,testimoni nutriferon,1,testimoni senggugut,1,testimoni vivix,1,Testimoni youth,1,Tingkatkan Imuniti kanak-kanak,1,tingkatkan kesihatan,1,tingkatkan tenaga sel,1,tips,15,Tips banyakkan susu ibu,1,tips hilangkan mukut berbau,1,TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR,1,tona tak sekata masalah kulit wajah,1,top,1,top 10 best seller,1,tren bukit malawati,1,TRIP,1,Trusted online seller,1,TUJUH TANDA HATI SUDAH MATI,1,tulang,1,tunngu dan respons,1,ulangkaji bab puasa,1,ulser dalam mulut,1,urutan kembung perut,1,urutan saraf,1,Ustaz Ahmad Dusuki,1,utamakan keluarga,1,vegan,1,viitamin D,1,Vita.-C,3,vitalea,2,vitamin,1,vitamin a,1,vitamin C,5,Vitamin c shaklee,1,vitamin E,1,Vitamin hati,1,vitamin ibu hamil,1,vitamin kanak-kanak,1,vitamin saraf,1,vitamin selamat,1,vitamin semulajadi,1,Vitamin tenaga,1,vitamin untuk hamil,1,vitamon,1,vivix,17,Vivix shaklee,3,WAHM,1,wanita cekal,1,wanita kuat,1,wanita tabah,1,water pitcher,1,Ya Allah ampunilah dosa-dosaku,1,Youth,5,youth activating serum,1,youth journey,1,Youth shaklee,1,youth skincare,3,
ltr
item
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU: PENAPIS AIR MURAH DAN JIMAT
PENAPIS AIR MURAH DAN JIMAT
https://2.bp.blogspot.com/-4DWPHDy6BNo/WwOU7asbFzI/AAAAAAAADZ4/vAm0O7Zeo8IQ9oGCbT0ea91larR07Tr7ACLcBGAs/s320/risiko%2Bmeminum%2Bair%2Btercemar.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-4DWPHDy6BNo/WwOU7asbFzI/AAAAAAAADZ4/vAm0O7Zeo8IQ9oGCbT0ea91larR07Tr7ACLcBGAs/s72-c/risiko%2Bmeminum%2Bair%2Btercemar.jpg
FATIN HAMZAH | CERITERA VITAMINKU
https://www.fatinhamzah.com/2018/05/penapis-air-murah-dan-jimat.html
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/
https://www.fatinhamzah.com/2018/05/penapis-air-murah-dan-jimat.html
true
3377529461045029243
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy